Ak Parti'li vekil'den 'dolandırıcı danışman' açıklaması

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, üç uzman çavuşu başka iş bulma vaadiyle dolandırmakla suçlanan N.D.'nin hiçbir zaman kendisinin resmi danışmanlığını yapmadığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mayıs 2016 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti'li vekil'den 'dolandırıcı danışman' açıklaması

Erdem, dolandırıldığını ileri süren Uzman Çavuş M.B.'den savcılığa suç duyurusunda bulunmasını da kendisinin istediğini belirterek, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bahse konu haberde adı geçen Uzman Çavuş, 15 gün önce beni aradı. Şu ana kadar yüzünü görmedim ve kendisini asla tanımam. N.D.'nin 'Uzman çavuşluktan ayrılırsan sana başka kurumda iş bulurum' diyerek kendisinden para aldığını söyledi. Ne zaman irtibata geçtiklerini sorduğumda, 2015 Ağustos ayı civarında irtibat kurduğunu ifade etti. Ben o zaman milletvekili değildim. '7 Haziran itibariyle benim milletvekili olmadığımı bilmiyor muydunuz?' diye sordum. Biliyordum' dedi. N.D. bizim partilimizdi. O da her partili gibi benim programlarıma katılabilir. Yaklaşık bir yıldan beri N.D. ile birlikte hiçbir programa katılmadım ve kendisi resmi danışmanım da değildir. N.D.'nin ne yapıp yapmadığını ben bilemem. Kim olursa olsun bu iddianın cevabını yargıda verecektir. Yargıda da bir kural vardır, aslı belgelenene kadar kişi suçsuzdur. Savcılık da bu konuda araştırmasını yapar ve adli mercilerce gereken yapılır" dedi.

Aydın'da, kendisini AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in 'danışmanı' olarak tanıtıp, kendilerine iş bularak memur olmalarını sağlayacağını söyleyerek 3 uzman çavuşu toplam 45 bin lira dolandırıp, sözleşmelerinin dolmasına az bir süre kala görevlerinden istifa etmelerine de neden olduğu iddia edilmişti.

'Sizi memur yapacağım deyip, askeri dolandırdı'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber