PKK saldırılarındaki ayrıntı: 1990 doğumlular

Mete Yarar'dan Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili çarpıcı tespit: PKK'lılar da araçtaydı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mayıs 2016 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK saldırılarındaki ayrıntı: 1990 doğumlular

Karar gazetesi Yazarı Mete Yarar, Diyarbakır'da polis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili çarpıcı ayrıntıyı anlattı. Yarar, araçta gözaltına alınan PKK'lıların da bulunduğunu söyledi. Son 4-5 saldırıyı 1990 doğumlu teröristlerin gerçekleştirdiğine dikkat çeken Yarar "Örgüt rastgele eylem yapıyor. Sıkışınca gözlerini kararttılar" dedi.

Diyarbakır'da teröristlerin bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği polis aracının, servis aracı olmadığı iddia edildi.

Karar Gazetesi Yazarı Mete Yarar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'daki saldırıya maruz kalan araç servis aracı değil. Gözaltındaki kişileri polis eşliğinde hastaneye götüren bir araç. Bu araca saldırı bomba yüklü bir araçla yapılıyor" dedi.

Yarar CNN Türk televizyonunun canlı yayınında yaptığı yorumda ise şöyle konuştu:

"Bu araç servis aracı değil. Terörle mücadele ekiplerinin gözaltındakileri doktora götürdükleri bir araç. Araçta güvenlik güçleriyle gözaltındakiler de var. Bu olayın spontene geliştiğini gösteriyor. Her gördükleri araca saldırıyorlar. Bu aracın içinde kim olduğunu bilmiyorlar. PKK'lıların da içinde olduğu bir araca saldırıyorlar. Saldırı bu açıdan vahamet. Son dönemde saldırılara baktığınızda hedef çok da önemli değil. Terör örgütünün yaptığı eylemler kontrolden çıkmış saldırılar. Ankara saldırısı dahil son 4-5 saldırıya baktığınızda kontrolden çıkmış saldırılar olduğunu görürsünüz. Spontane gelişen saldırılar. Buna gezici eylem diyoruz. Saldırı içinde aracın üzerinde polis yazıyor olması yeterli. Kontrolsüz eylem tarzına geçtiler. Bu da sivilleri daha fazla hedef haline getirdi."

Diyarbakır Bağlar Batıkent\'te polis aracına bombalı saldırı - Son dakika patlama haberi

1990 DOĞUMLULAR YAPIYOR

"Bunun birkaç sebebi var. Bir tanesi PKK merkezinin kontrolü kaybetmesi. Gittikçe örgütteki eleman yaş ortalaması düşmeyi başladı. Son eylemlerde saldırıyı yapanların yaş ortalamasının 1990 doğumlu olduğunu görüyorsunuz. Örgüt içinde irtibatı kuracak, fiili anlamda denetleyecek elemanlar azaldı. Artık emirler nerede bulursanız eylem yapın şekline dönüştü. Eylemin türüne baktığınızda kendi elemanlarının içinde olduğu araca saldırı yapacak kadar dağılmış vaziyetteler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber