"Anneler ağlamasın diye terörle mücadele ediyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada anneler ağlamasın diye terörle mücadele yürütüldüğünü söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2016 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada anneler ağlamasın diye terörle mücadele yürütüldüğünü belirtti.

Geçtiğimiz hafta sonu Anneler Günü'nün kutlandığı anımsatan ve bu vesileyle annelerimizin Anneler Günü'nü kutladığını belirten İnceöz, " Tabii, anneler denilince akla karşılıksız sevginin ve merhametin kaynağı olan değerli büyüklerimiz gelir. Ben bu tür günlerin sadece bir günle kutlanmasının çok doğru olmadığı, hayatımızın her alanında anne ve babalarımızın -özellikle yakın zamanda babasını kaybetmiş birisi olarak- onlar hayattayken kıymetinin çok daha iyi bilinmesi ve 'Cennet anaların ayakları altında' babalarımız için 'Dört atanın hakkı birdir' şeklindeki söylemlerle beraber, onların kıymetini bilmemiz gerektiği kanaatindeyim." dedi.

Açıklamasında, ülkemizde yaklaşık kırk yıldır süren bir terörle mücadelenin var olduğunun altını çizen İnceöz, " Anne ve babalarımızdan, annelerimizden, evlat acısından bahsettik. Acılardan bahsederken acıların diğer tarafını da görmezden gelerek söylenmesinin ben samimiyetsiz bir söylem olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Özellikle, annelerimizin Anneler Günü'nü kutlarken, mübarek ellerinden öperken şehit annelerimiz var ki onlara hürmetlerimi, buradan derin şükranlarımı ve hayatları boyunca onlara sabrı cemil dileklerimi özellikle iletmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Terörle mücadele etmekteyiz, haklı ve meşru bir mücadeledir"

Terörle mücadele sürerken memleketi Aksaray'a da şehitlerin geldiğini söyleyen İnceöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Onların acılarını biliyoruz. Bu acının sebeplerini, kaynaklarını ve "Anneler ağlamasın" diye başlatmış olduğumuz sürecin neticesinde bugün terörle mücadele etmekteyiz, haklı ve meşru bir mücadeledir. Bu mücadeleyi görmezden gelip acının bir tarafını konuşmak, bir tarafı dillendirmek de samimiyetsizliğin bir göstergesidir; bunu özellikle belirtmek istiyorum. Yatağında uyurken ensesinden şehit edilen polislerimizin; eşinin yanında, çocuğunun yanında katledilen binbaşımızın; bunun yanında, biraz evvel bahsedildiği şekilde, Yasin Börü'nün annesine de buradan selamlarımı, hürmetlerimi ve acılarını da paylaştığımı özellikle belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımızın gündelik hayatını olumsuz etkileyen PKK terör örgütünün tehditlerine karşı tavır sergilendiğinde bu acıları paylaşmak çok daha anlamlı olur.

Polislerimizin, askerlerimizin ve terör tehdidi altında orada hayatlarını sürdürmek zorunda olan vatandaşlarımızın her daim yanında olduğumuzu; bu haklı, meşru, kararlı terörle mücadelemizin de sonuna kadar, terör örgütleri, elinde silahlı unsurlar ülkemizi terk edene kadar da kararlı bir şekilde tekrar devam edeceğini özellikle belirtmek istiyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber