'Paralel AK Parti için değil, devlet için bir tehdittir'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "Paralel Devlet Yapılanması örgütü, sadece hükümet ve AK Parti için değil, devlet için bir tehdittir,

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2016 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Paralel AK Parti için değil, devlet için bir tehdittir'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da, "Paralel Devlet Yapılanmasıyla Mücadele Toplantısı"nda konuştu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "Paralel Devlet Yapılanması örgütü, sadece hükümet ve AK Parti için değil, devlet için bir tehdittir, demokrasi ve hukuk sistemi açısından büyük bir tehlikedir. Bu örgütün güvenlik ve yargı bürokrasisi üzerinden kalkıştığı darbe girişimleri sadece hükümeti değil, devleti ve devletin ayakta kalmasını sağlayan kurumları devirmeye yönelikti."

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "(Paralel Devlet Yapılanması) Bu örgütün amacı, esaret rejimi kurmak ve Türkiye'yi yabancı güçler adına uydu ülke haline getirmekti. Bu hayalet ve asalak yapı, demokratik araçları, demokrasiye kastetmek için istismar etmiştir. Örgüt öncelikle kendisine manevi duygularla destek olan insanlara ihanet etmiştir, Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "(Paralel Devlet Yapılanması) Bu örgütün amacı, esaret rejimi kurmak ve Türkiye'yi yabancı güçler adına uydu ülke haline getirmekti. Bu hayalet ve asalak yapı, demokratik araçları, demokrasiye kastetmek için istismar etmiştir. Örgüt öncelikle kendisine manevi duygularla destek olan insanlara ihanet etmiştir, devleti ele geçirmeye çalışan bir casusluk şebekesine dönüşmüştür."

Serdar Açıl

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber