'Yılkı atları' havadan görüntülendi

Kızılırmak Deltası'nın havadan görüntülenmesiyle deltadaki yılkı atları, mandalar, subasar ormanları ve doğal yaşam alanları kayda alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2016 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yılkı atları' havadan görüntülendi

MEHMET KUMCAĞIZ

Türkiye'nin Karadeniz kıyılarında doğal özelliklerini kısmen koruyabilmiş en büyük sulak alanlarından Kızılırmak Deltası'ndaki yılkı atları, mandalar, subasar ormanları, doğal yaşam alanları havadan görüntülendi.

Samsun'un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçesi sınırlarında yer alan ve 56 bin hektarlık alanı kapsayan Kızılırmak Deltası doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Tanıtım ve turizm çalışmalarına yoğunluk verilen delta, havadan görüntülendi. Yapılan çalışma sonucu deltadaki sayıları 250'nin üzerindeki yılkı atları, mandalar, kuşlar, ormanlık ve sulak alanlar kaydedildi.

Samsun Turizm Derneği Başkanı Dilek Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz kıyılarında doğal özelliğini koruyabilmiş sulak alanlarının başında Kızılırmak Deltası'nın geldiğini ifade etti.

Yaklaşık 56 bin hektarlık deltanın 2 bin 200 hektarının Ramsar Sözleşmesi kapsamında sit alanı ilan edildiğini, 5 bin 174 hektarının da yaban hayatı geliştirme sahası olarak belirlendiğini kaydeden Genç, deltanın doğal güzelliklerinin son dönemlerde ön plana çıktığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber