Sözleşmeli personel sendika üyesi olabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 2. İş Mahkemesi, Türk Sağlık-Sen'in açtığı davada, kamu kurumlarındaki "sözleşmeli personelin" memur sendikalarına üye olabileceğine karar verdi.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezinin, Devlet Memurları Kanunu kapsamında 4/b statüsünde çalışan "sözleşmeli personel"in sendika üyesi olamaması nedeniyle Ankara 2. İş Mahkemesinde açtığı dava, sendikanın talebi doğrultusunda sonuçlandı.

Kararda, "Devlet Memurları Kanunu'nun 4/b maddesi hükmüne göre, sözleşmeli olarak çalışan kamu görevlilerinin 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu doğrultusunda memur sendikalarına üye olabilecekleri" belirtildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kararla, "sözleşmeli personelin" sendikalara üye olması önünde hukuki engel kalmadığını söyledi.

Türk Sağlık-Sen'in kazandığı bu davanın, diğer kurumlardaki "sözleşmeli personel" için de emsal teşkil edeceğine işaret eden Kahveci, halen sözleşmeli çalıştıkları için pek çok haktan yararlanamayan çalışanların, sendikalara üye olarak haklarını arama olanağına kavuştuklarını belirtti.

Sendika olarak hizmet kollarında çalışan "sözleşmeli personelin" sendikaya üyelik hakkı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Kahveci, "Herhangi bir sorun olmaması için mahkeme kararını, bütün şubelerimize göndereceğiz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber