Kansere karşı farkındalık için bisiklet turu

Kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada farklı etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri olan "Ride 4 Women" kapsamında profesyonel bisikletçiler, her yıl Avrupa'nın birkaç ülkesinde pedal çeviriyorlar.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2016 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kansere karşı farkındalık için bisiklet turu

Etkinlik 2016 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneğinin işbirliğiyle düzenleniyor. Bu yılki program Viyana'dan başlıyor. Sırasıyla Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan'ı geçen bisikletçiler 13 Mayıs 2016 tarihinde İpsala Sınır Kapısı'ndan ülkemize giriş yaptıktan sonra Çorlu üzerinden İstanbul'la ulaşmayı planlıyorlar.

11 Mayıs 2016 tarihinde ise bir başka bisikletli grubu Bolu, Düzce, Sakarya, güzergahından gelen grupla İstanbul'da buluşmak üzere Ankara'dan yola çıkmıştır.

İstanbul'a gelecek bisikletli ekipler ile düzenlenecek olan, Sivil Toplum Kuruluşları ile Sayın Bakanımızın da bisikletli, kayıtlı isteyen vatandaşlarımızın da yaya olarak katılacağı "Kadın Kanserleri Farkındalığı İçin Bisiklet Turu" etkinliği, 15 Mayıs 2016 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsünden hareketle startın verileceği Boğaziçi köprüsünde başlayıp Köprü çıkışında tamamlanacaktır.

Etkinlik içinde her ildeki etapta bir tema; her tema için sloganlar ile kanser farkındalığı oluşturulmaya gayret edilecektir. Sakarya ilinin etkinlikteki teması meme kanserleridir.

13 Mayıs 2016 tarihinde Sakarya İl sınırından girecek olan ekipler saat 15:30 Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Sporcularının Sakarya girişi Akyazı İlçe sapağında etkinlik kapsamında gelen sporcuları karşılaması Şehir Turu, 16:00 İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Bilge Kaan KAYA'etkinlik kapsamında gelen Sporcuları Sakarya Limapark oteli Önünde Karşılaması ve Çiçek takdimi, 16:40 İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Şube Ziyareti Programın incelenmesi,19:00 Ekibin Müdürlükçe Ziyareti Program görüşülmesi

14.05.2016 09:30 Limapark otel önünde etkinlik açılışı sunumu, 09:35 İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Bilge Kaan KAYA konuşması, 09:40 Serdivan Belediye Başkanının Konuşması, 09:45 Sakarya Büyük Şehir Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ,10:05 BasınAçıklaması, 10:15 Etkinlik kapsamında Halka hediyeler dağıtılması , günün alam ve önemine ilişkinuçan balonların gökyüzüne bırakılması, 10:30 Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Sporcularıeşliğinde Ekibin Kocaeli' yeuğurlanması ve start.

Ülkemizde, kadınlar arasında görülen kanser vakalarının dörtte birini meme kanseri oluşturur.

Bebeğinizi emzirmek, obezite, alkol ve gereksiz hormon tedavilerinden kaçınmak ile fiziksel aktivite, meme kanseri olma riskinizi azaltır.

Meme kanseri önlenebilir, erken teşhis ile tedavi edilebilir bir hastalıktır. 40 yaşından itibaren her 2 yılda bir taramanızı yaptırmanız önerilir.

'Mamografi' ile yapılan meme kanseri taramaları ile yaklaşık her 5 kişiden 1'inin meme kanserine bağlı ölümü engellenmektedir.

Meme kanseri ile birlikte Rahim Ağzı Kanseri ve Kolon Kanseri taramalarını da Kanser Tarama ve Erken Teşhis Merkezleri'nde (KETEM) veya aile hekiminize başvurarak ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.

Bisiklet etkinliği süresince drone (hava aracı) ile çekim, LED TV'li araç ile de bilgilendirme yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber