Öğrenciler kimlik almadı arbede çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Tepebağ Lisesi'nde, 3 YTL'lik öğrenci kimlik kartını almayan öğrenciler, sabah sivil polis kontrolünden geçerken okula alınmayınca arbede yaşandı.

Tepebağ Lisesi'nde okulda güvenliği sağlamak ve giriş çıkışları düzenlemek için bir süre önce okul yönetimi kimlik kartı uygulaması başlattı. 3 YTL karşılığında, öğrencilere üzerinde fotoğraf ve nüfus bilgilerinin bulunduğu kimlik kartı verildi. Kartlı sistemin uygulanması için bugün okulda bir sivil polis memuru görevlendirildi. Para verip kart alan öğrenciler okula alınırken, kartı almayan ancak üzerinde okul formaları olan yaklaşık 100 öğrenci okula alınmadı.

Okul önündeki kalabalığı farkeden ve o sırada derste olan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı ve Tepebağ Lisesi'nin Biyoloji Öğretmeni Güven Boğa, kapıya çıkıp sivil polisten öğrencileri içeri almasını istedi. İddiaya göre sivil polis buna izin vermeyip, bir kaç öğrenciye copla vurdu, Başkan Boğa'yı ise tartakladı.

Bunun üzerine Boğa, okul müdürü Ahmet Taş'ı arayıp durumu bildirdi. Okula bir polis ekibi sevk edildikten sonra öğrenciler okula alındı. Öğrencilerin eğitim hakkını kimsenin engelleyemeyeceğini söyleyen Başkan Boğa, ?Öğrencileri zor kullanarak okuldan uzaklaştırmaya kimsenin hakkı yok. Üzerlerinde formaları vardı. Ben öğretmenleriyim tanımaz mıyım öğrencilerimi? Buna rağmen sivil polis içeri almadı. İstenmeyen olaylar yaşandı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber