Kuşadası'ndaki 'Atatürk olayı' müfettiş incelemesinde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul müdüründen müthiş iddia!.. 08:36

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Taner, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde bulunan bir lisede Atatürk posteri ve büstüyle ilgili olayları değerlendirerek, Vali Mustafa Malay'ın talimatı doğrultusunda soruşturma başlatıldığını kaydetti.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kuşadası'nda düzenlenen törende Atatürk'e benzemeyen bir posterin asıldığı Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi'nde önceki gün Atatürk büstüne yönelik çirkin bir saldırı gerçekleştirilmişti. Yine aynı okulun çok amaçlı salonuna Atatürk'e hiç benzemeyen bir resmin asılması vatandaşlardan büyük tepki görmüş ve Vali Malay'ın talimatıyla soruşturma başlatılmıştı. Vali Malay, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında yaşananların güzel olmadığını ancak, ülke genelinde Atatürk posterlerinin bir standarda bağlanması gerektiğini ifade etmişti.

Son olarak aynı okulda önceki gün Atatürk'ün pirinçten kabartma resmine yapılan saldırı, bazı öğrencilerin gazetecilere yaptığı ihbar sonrası ortaya çıktı. Öğrenciler resme yazılan yazının uzun süre önce yazıldığını söylerken, Okul Müdürü Muzaffer Moral ise, yazıyı yeni gördüğünü ifade etti. Yaşanan bu iki üzücü olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişlerinin okula yönlendirildiğini açıklayan Taner, gerekli tahkikatların başlatıldığını söyledi. İki konuyla ilgili basında çıkan haberleri takip ettiklerini ve her birisini ayrı ayrı değerlendirdiklerini belirten Taner, yapılan haberlerin hepsini suç ihbarı olarak kabul ettiklerini beyan etti. Atatürk posteriyle ilgili bilir kişilerin inceleme yaptığını ve rapor sonuçlarının beklendiğini vurgulayan Taner, "Yaşan iki ayrı olayda sorumluların tespit edilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Valilik makamının talimatıyla gerekli tahkikatlara başlandı. Olaylarda okul idaresinin ihmali olup olmadığını araştırıyoruz. Müfettişlerimizin tahkikat raporları sonrasında cezai yönden savcılık makamınca, disiplin yönünden de valilik kanalıyla yaptırımların yapılması için girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber