Rotasyon doğuda görev yapan öğretmenleri sevindirdi, batıdakileri tedirgin etti

Haber Giriş : 08 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4 yıl aradan sonra öğretmenleri rotasyonla tayin edecek olması, doğu illerinde görev yapan öğretmenleri heyecanlandırırken batıdakileri tedirgin etti.

Zaman Gazetesinin haberine göre; Devlet memuru olduklarını belirterek isimlerinin yazılmasını istemeyen öğretmenlerden doğudakiler, 10 yıldır rotasyonu beklediklerini ve bu uygulamanın sadece batıdaki öğretmenlerin korkulu rüyası olduğunu savundu. 10 yıldır Batman'da çalıştığını ve yıllardır tayin beklediğini anlatan bir öğretmen, ?Umudumuz hep rotasyondu. Çanakkale gibi batıdaki bir ilden öğretmen gitmediği sürece ben buradan tayin olamıyorum. Rotasyon benim korkulu rüyam olamaz.? dedi.

Doğudaki öğretmenlerden ancak ?torpili olanların' tayin olabildiğini, diğer garibanların ise yıllardır rotasyonu beklediklerini anlatan aynı öğretmen, ?Rotasyonu yapanlardan Allah razı olsun. 10 senedir buralarda çakılı kaldık. Artık bir kan değişimi olması lazım. Batıdakilerin de doğunun şartlarını görmesi gerekiyor.? diye konuştu.

Batı illerinden arayan öğretmenler ise daha çok rotasyonu nasıl durdurabileceklerini merak ediyor. Manisa'dan arayan bir ğretmen, 3 yıldır buraya yerleştiğini ve doğuya gitmek istemediğini belirterek, çok sayıda öğretmenin eşini çalışıyor göstermek için uğraştığını veya çalışan biriyle geçici süre için evlendiğini savundu.

Bakanlık, 11 Haziran 2000'den sonra göreve başlayıp 30 Eylül 2004 tarihi itibarıyla 3 yılını doldurmuş olan öğretmenleri, birinci hizmet bölgesi (batı illeri) illerden, ikinci ve üçüncü hizmet bölgesi illere (daha çok doğu illeri) zorunlu olarak tayin edecek. Bu şekildeki yaklaşık 17 bin öğretmenden eş, öğrenim ve sağlık özrü olmayanların tayinleri için başvurular 3?16 Mayıs tarihleri arasında internet üzerinde alınacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber