PKK'nın 'polisin sivilleri vurduğu' yalanı iddianamede

Diyarbakır'da yaralı ele geçirilen terör örgütü üyesi Rifayi İ.'nin sivil kıyafet giydirilerek, "sivillerin polis tarafından vurulduğu" yönünde propaganda amaçlı kullanılmaya çalışıldığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2016 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın 'polisin sivilleri vurduğu' yalanı iddianamede

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaralı ele geçirilen terör örgütü üyesi Rifayi İ. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından 12 yıldan 27 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sokaklarda çukurların kazıldığı, barikatlarla yolların kapatıldığı, bu şekilde bozulan asayiş düzeninin yeniden tesisi amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağı doğrultusunda bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon başlatıldığı aktarılan iddianamede, şunlar yer aldı:

"Bağlar ilçesinde teröristlerden Rifayi İ. eylemlere katılarak güvenlik güçlerine karşı havai fişek kullanmıştır. Örgütün Bağlar sorumlusu tarafından şüpheliye uzun namlulu silahla güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirmesi talimatı verilmiştir. Şüpheli, bunu kabul etmeyip bulunduğu yerden ayrılınca diğer örgüt mensuplarınca silahla göğsünden vurularak sivil kıyafetler giydirilmiştir. Ardından Bağlar ilçesinde 'sivillerin polis tarafından vurulduğu' yönünde propaganda konusu olarak kullanılmaya çalışılmıştır. Şüphelinin üzerinden alınan svap örneklerinde güçlü patlayıcı maddelerden olan RDX kalıntılarının tespit edildiği anlaşılmıştır."

Terör örgütü üyelerini teşhis etti

İddianamede, bizzat kendisinin de üyesi olduğu terör örgütü mensupları tarafından propaganda amacıyla kullanılmak için vurulan Rifayi İ'nin, yakalandıktan sonra alınan savunmasında örgütün yapısı, son dönemdeki suçları ve örgüt üyelerini teşhis ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber