CHP'de 'PM oylasın' talebi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi toplantısında üyeler, önceki gün Kılıçdaroğlu'nun partinin dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyeceğine yönelik sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de 'PM oylasın' talebi

MERİÇ TAFOLAR

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, "Dünkü toplantıda yaptığınız açıklama, doğru olmamıştır. Bu konuda karar alma yetkisi Parti Meclisi'nindir. Teklifin Anayasa Mahkemesi'ne götürülüp götürülmemesine yönelik burada bugün oylama yapılmalıdır" dediği öğrenildi. Bazı PM üyeleri, sürecin bireysel başvurular yöntemiyle götürülmesi gerektiğini, partinin kurumsal başvurusunun doğru olmayacağını, bu yöndeki başvuruyu Anayasa Mahkemesi'nin reddedeceğini belirttiği öğrenildi.

'Yürümüyor'

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan'ın da "Topluma, 'Kılıçdaroğlu ile yürümüyor' algısı yerleşti" dediği, Kılıçdaroğlu'nun kendisinin ve partinin geleceği açısından bir durum değerlendirmesi yapması gerektiğini önerdiği belirtildi.

Toplantıda, dokunulmazlık teklifinde "hayır" oyu kullanan üyelerin önemli bir bölümü, Kılıçdaroğlu'nun "evet diyeceğiz" söylemiyle en başında süreci hatalı yürütmeye başladığını, önceki gün yaptığı sert konuşmayla da parti içi demokrasi kanallarını ve çok sesliliği tıkadığını ileri sürdü. Bazı üyelerin, "Eleştirdiğiniz Erdoğan'a benzemeye başladınız" dediği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber