Kars Cumhuriyet Savcısı hakkında suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?TÜRKİYE adeta bir Genelkurmay Cumhuriyeti gibi? diyen Kars Ağır Ceza Mahkeme Savcısı 37 yaşındaki Gültekin Avcı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir Bayındır Cumhuriyet Savcılığı'nca Kars'a tayin edilen ve Erzurum'a 25 Kasım günü kitaplarını imzalamak için gelen Gültekin Avcı, Üniversite Kitapevi'nde yaptığı açıklamada, seçimlerde askeri bürokrasinin kimin lehine hareket ettiyse, milletin aksi yönde oy kullandığını öne sürdü. ?Karanlık İlişkiler- Susurluk, Şemdinli ve Danıştay olaylarının şifresi', ?Doğu'nun istilası- Medeniyetler Savaşına doğru' kitaplarını imzalayan Gültekin Avcı, 1960'dan bu yana Genelkurmay bürokrasisi ile milletin ayrışmış durumda olduğunu öne sürdü.

Kars Ağır Ceza Mahkemesi üyesi, Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, özellikle Türk Silahlı Kuvvetler'e yönelik olarak ?Türkiye adeta bir Genelkurmay Cumhuriyeti gibi. Generaller dilsiz olmak zorundadır? dedi. Gazete, televizyon ve internetteki bazı sitelerde yeralan haberleri ihbar kabul eden Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, Savcı Gültekin Avcı'nın açıklamalarını içeren dosya hazırladı. Dosyayı bugün postaya veren ve Adalet Bakanlığı'na gönderen Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, suç duyurusunda bulunurken soruşturma açılması için izin istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber