KESK 14 Aralık'ta meydanlara çıkacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, 2007 Bütçesi'nin hazırlık aşamasında toplumun ve sendikaların görüşlerinin alınmadığını belirterek, bütçede çalışanlara yönelik kararlar alınmazsa 14 Aralık'ta meydanlara çıkacaklarını söyledi.

Tombul, 2007 Bütçesiyle ilgili emekçilerin iradesini açığa çıkarmak için başlattığı refarandum çalışmasını Çankaya Belediyesi'nde devam etti. Tombul, Çankaya Belediyesi Kolej Kampüsü Merkez Yemakhanesi'ne kurduğu ?Referandum Sandığı?yla 2007 Bütçesi'ne halkın, emekçilerin ve kamu çalışanlarının itiraz etmesi gerektiğini söyledi.

?BÜTÇENİN HAZIRLIĞINDA HALKIN VE SENDİKALARIN GÖRÜŞÜ YOK?

Tombul, Referandum Sandığı önünde yaptığı açıklamada, 2007 Bütçesi'nin hazırlık aşamasında halkın ve toplumun örgütlü kesimlerinin fikrinin alınmadığını söyledi. Tombul, ?Bütçenin hazırlanış aşamasında halk yoktu, emekçiler yoktu. IMF talimatlarını verdi. Hükümet bütçeyi hazırladı, Meclis genel kuruluna getirdi. Şimdi Meclis'tde görüşüyormuş gibi yapıyor. Ama hiç değiştirmeden genel kuruldan çıkaracaklar. Biz bütçeye itiraz ediyoruz? dedi.

?BÜTÇE GELİR DAĞILIMINDA ADALETSİZLİĞİ ARTIRACAK?

Bütçenin, Türkiye'de gelir dağılımı adaletsizliğini daha da bozacağını savunan Tombul, bütçenin kamu hizmetlerini ticarileştirdiğini söyledi. Tombul buna rağmen bütçede iç ve dış borçlara 53 milyar YTL kaynak ayırılarak bazı kesimlere para aktarıldığını ifade etti.

?14 ARALIKTA MEYDANLARA ÇIKACAĞIZ?

Tombul, bütçede çalışanların haklarına yönelik yapılan adaletsizliği önlemek için herkesi ?evet? ya da ?hayır? şeklinde iradelerini kullanmaya çağırdığını söyledi. Tombul, oy sonuçlarını 5 Aralık tarihinde Meclisin Dikmen Kapısı önünde ilan edeceklerini ifade etti. Tombul, hükümetin bütçenin kaynaklarının geliştirilmesi yönünde bir adımı olmaması takdirde, 14 Aralık perşembe günü çalışanlarıyla meydanlara çıkacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber