Türkiye'nin en genç kalp profesörü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 16:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ABD'nin önde gelen üniversitelerinde eğitim gören ve Teksas Houston Medhodist Hastanesi'nde dünyaca ünlü kalp cerrahı De Bakey'den eğitim alan 39 yaşındaki Prof. Dr. Gökhan Cin, 7 yıl önce memleketine döndü. Halen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Cin, yeni tedavi yöntemlerini kullanarak hastaların başka kentlere gitmesini önlediklerini söyledi.

Kalp hastalıkları çok olan bir aileden geldiğini belirten Prof. Dr. Gökhan Cin, ?Ailem, genç yaşlarda benim kardiyolog olmamı istedi. Diyebilirim ki; ben kardiyolog olmak için doğdum? dedi. Genç yaşta akademik kariyer basamaklarını hızla tırmanırken, tıp camiasında önceleri yadırgandığını, hatta hızlı yükselişini engellemeye çalışanlar olduğunu anlatan Prof. Dr. Cin, ?Ama bütün sınavları geçtim? dedi.

Dünyaca ünlü kalp cerrahı De Bakey ve Prof. Mohammed Attar ile çalışmasının meslek yaşamında dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Cin, şunları söyledi:

BABA TOPRAĞI ÇEKTİ

?Stanford Üniversitesi ve De Bakey'in olduğu Medhodist Hastanesi kalp için dünyaca meşhur merkezler. Bu konuda dünyada en önde koşuyorlar. Orada son yenilikleri yerinde görme, mesleki tecrübemi artırma imkanım oldu. Yurt dışında kalmam için teklifler aldım, ancak kendi memleketimde, baba toprağında çalışmak için Türkiye'ye döndüm.

Önce Selçuk Üniversitesi'nde görev yaptım, 1999'da Türkiye'nin en genç kardiyoloji doçenti olduktan sonra da Mersin Üniversitesi'nden teklif aldım.?

Mersin Üniversitesi'nde kendi ekibini kurarak Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na getirilen, 2005'te de profesör olup, ?Türkiye'nin en genç kalp profesörü' unvanıyla anılmaya başlanan Prof. Dr. Cin, şu anda 7-8 Aralık'ta Mersin'de yapılacak özel bir kardiyoloji kongresinin hazırlık çalışmalarını yürüttüğünü anlattı.

CANLI YAYINDA KALP KONGRESİ

Bu kongrede tedavideki bazı yeniliklerin sunulacağını söyleyen Prof. Dr. Cin, ?Kongrede ilk kez hastanedeki anjiyo, oteldeki kongre salonuna dijital ortamda aktarılarak üzerinde görüşülecek. Canlı yayında kalp damarları, kongre salonundaki profesörlerle ortaklaşa dijital ortamda açılacak. Görüş alışverişinde bulunularak hastaya müdahale edilecek. Katılımcılar bütün müdahaleyi toplantı salonunda canlı yayınla dev ekranda izleyecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber