Milli Eğitim Vakfı, kurucusu olan MEB ile organik bağını kesmek için harekete geçti

Haber Giriş : 09 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEV Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çetin, yapılan yasal düzenlemeye göre, vakıfların kamu kurumlarının isimleriyle görev yapamayacağını belirterek, vakfın adını, 'Ulusal Eğitim Vakfı' olarak değiştirmeyi düşündüklerini bildirdi. Böylece vakıf senedinin yasaya uygun hale getirileceğini vurgulayan Çetin, yeniden yapılanma çerçevesinde Milli Eğitim Bakanı'nın doğal başkan olmaktan çıkarılacağını, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin şube müdürlüğü, vali ve kaymakamların şube başkanlığı görevlerinden alınacağını anlattı. Çetin, oluşacak büro giderleri nedeniyle ilçelerdeki ve bazı illerdeki şubeleri kapatacaklarını da kaydetti.

Kiraya yüklü zam
Ankara Kızılay'daki Milli Eğitim Yayınevi'nin de vakfa ait olduğunu ve bakanlığın halen aylık 500 milyon lira kira ödediğini belirten Çetin, bu bedelin ya uzman raporunca öngörülen 50 milyar liraya çıkarılması ya da binanın boşaltılmasını istediklerini, gerekirse yasal işlemlere başvuracaklarını bildirdi.

Vakfın, MEB müsteşar ve müsteşar yardımcısının kullanımına tahsis ettiği 2 araç bulunduğunu söyleyen Çetin, 'Müsteşar yardımcısının kullandığı araç arıza yapmış. Biz gideri karşıladık ancak bu vakıf parasıdır. 10 gün önce gönderilen bir yazıyla bu araçların da iadesini istedik' dedi.

Vakfın, kurulduğundan bu yana öğrencilere dağıtılan karneleri basım işlemlerini de üstlendiğini kaydeden Çetin, bu konudaki kararı MEB'in vereceğini kaydetti.

MEV Başkanı Cemil Çetin, bakanlığın kendilerini 'hırsız' olarak lanse ettiğini de öne sürerek, Bakan Hüseyin Çelik ile görüşmek istemediğini söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber