'Sağlıkta yeni dönem'

Bakan Akdağ, doğum kontrolüne devletin karışmayacağını belirtip, sağlıkta getirilmesi planlanan önemli değişiklikleri açıkladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sağlıkta yeni dönem'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün sağlık muhabirleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın doğum kontrolüne karşı çıkmasıyla başlayan tartışmalar konusunda, bunun tavsiye niteliğinde olduğunu, devletin çocuk sayısına karışamayacağını belirten Bakan Akdağ, "Türkiye'de bugün bizim hükümetimizin bir nüfus planlaması ve doğum kontrol çalışması yoktur. Ben bunu kadının, ailenin haklarına da tecavüz olarak görürüm" diye konuştu. Bakan Akdağ'ın ipuçlarını verdiği, sağlık alanında hemen herkesi ilgilendirecek bazı değişikliklerse, satırbaşlarıyla şöyle:

KANSERE ÜCRETSİZ AMELİYAT

"Kanser hastaları genel sağlık sigortasının sözleşmeli olduğu hastanelerden ücretsiz hizmet alabiliyorlar. Ancak şu andaki uygulamalarda kanserli hastalardan ameliyat için fark alınıyor. Bu sorunları ortadan kaldıracağız. Düşük gelirliler, ücret ödemeden her türlü hizmeti alabilmeliler."

"Özel sağlık sektöründen de insaf ölçülerinde ve vatandaşı üzmeyecek biçimde fark alabiliriz. Bir aile yıllık gelirinin yüzde 40'ını sağlık için harcamışsa buna yıkıcı sağlık harcaması denir. Bunun tespitini yapacağız."

KALP KRİZİNE DOĞRUDAN MÜDAHALE

"Kalp krizi geçiren kişinin doğrudan müdahale edilebilecek bir sağlık kuruluşuna sevkine yönelik planlama yapacağız. Kalp krizi geçirenler tam donanımlı bölge hastanelerine götürülecek."

SİGARADA YENİ HAMLE

"Sigara kullanımı azaltmak için yeni bir hamle yapacağız; çünkü gençlerin kullanımında artış var, bunun için gençleri bu işin içine sokacağız."

Meltem ÖZGENÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber