Erdoğan: Özürlüye hak ettiğini vermek görevimiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlü vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasının hem sosyal devlet anlayışının, hem de vicdani sorumluluğun gereği olduğunu bildirdi.

Başbakan Erdoğan, ?Dünya Özürlüler Günü? dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Nüfusun yüzde 12'sini oluşturan özürlü sayısının artmasını önlemek amacıyla iş ve trafik kazalarının azaltılmasına, anne ve çocuk sağlığının korunmasına yönelik tedbirler üzerinde hassasiyetle durduklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

?Özürlü vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması, hem sosyal devlet anlayışımızın hem de vicdani sorumluluğumuzun bir gereğidir. Hükümet olarak yılların ihmaliyle biriken sorunların bir an önce çözülmesi için gereken bütün adımları atıyoruz. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayan insan odaklı politikalarla özürlü vatandaşlarımızın önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmanın gayreti içindeyiz.?

Geçen yıl çıkarılan Özürlüler Yasası ile sorunların giderilmesine yönelik hukuki zemini hazırladıklarını vurgulayan Erdoğan, yasanın uygulamaya geçirilmesiyle özürlülerin başta eğitim ve sağlık olmak üzere her alandaki ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanabilmesi için 2007 yılı bütçesinden gerekli ödeneğin de ayrıldığını belirtti. Sadece yasal düzenlemelerle, devletin alacağı tedbirler ve götüreceği hizmetlerle özürlülerin bütün sorunlarının çözülemeyeceğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

?Özürlülerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak spordan sanata, yönetimden ticarete sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, medyamıza ve vatandaşlarımıza da ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu konuda bilinç ve hassasiyetin daha artmasına vesile olması temennisiyle Dünya Özürlüler Günü'nü kutluyor, başta özürlü vatandaşlarımız olmak üzere bütün milletimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber