Cumhurbaşkanı Sezer, hükümlüleri keyfinden affetmiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 01:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in hükümleri affetme konusunda yoğun eleştiriler oluşmaktadır. Ancak eleştirilerin büyük çoğunluğunda bilgi eksikliği bulunmaktadır. Tüm eleştirilerde Cumhurbaşkanının affa tek başına karar verdiği gibi bir yorum getirilmekte olup, bu yorumlar yanlıştır.

Memurlar.net olarak bir ziyaretçimizin sitemize gönderdiği Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter yardımcısının açıklamasını yayımlıyoruz.


İLGİ : Elektronik posta yolu ile ... günü ilettiğiniz başvurunuz.

Cezası kaldırılan hükümlüler konusunda, son günlerde basında yer alan haberlerden üzüntü duyduğunuzu belirten, ilgi başvurunuz alınmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın cezanın kaldırılmasına ilişkin yetkisi, Anayasa'nın 104. maddesinin ikinci fıkrası (b) bendine göre, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama durumu olan hükümlüleri kapsamaktadır.

Hükümlülerin söz konusu koşullara uygun olup, olmadığı sağlık kurulu raporu ve bunu onaylayan Adli Tıp Kurumu raporlarıyla belirlenmekte, bu raporların alınması aşamasındaki tüm işlemler ilgili Cumhuriyet Savcılıkları'nca yürütülmektedir. Tamamlanan dosyalar ADALET BAKANLIĞI'NCA Sayın Cumhurbaşkanı'na sunulmak üzere Genel Sekreterliğimiz'e gönderilmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, bu aşamaların bitirildiğinin Adalet Bakanlığı'nca belirlenip, konunun bir yazıyla Cumhurbaşkanığı'na iletilmesinden sonra, SUÇUN NİTELİĞİNDE BİR AYRIM YAPMADAN Adli Tıp Kurumu raporuna dayanarak hükümlünün sağlık durumunu ve Anayasa koyucunun amacını gözeterek, cezanın hafifletilmesi ya da kaldırılması yetkisini kullanmaktadır.

Bilginizi rica eder, duyarlılığınız için teşekkürlerimi iletirim.

Genel Sekreter Adına

H.Bülent SERİM
Genel Sekreter Yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber