Sırada Lice var

Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Şırnak'ta tamamlanan operasyonların ardından Diyarbakır'ın Lice ilçesinde de, PKK'lı teröristlere yönelik operasyon başlıyor. İlçede, dün 10.30'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Operasyonda, teröristler tarafından kullanılan sığınak ve uçaksavar mevzileri yok edilecek.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Haziran 2016 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sırada Lice var

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ve Şırnak'ta operasyonlarını tamamlayıp bölgeyi teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri Diyarbakır'ın Lice ilçesinde operasyona başlıyor. İlçede terör örgütüne yönelik gerçekleştirilecek operasyon için 10 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, Lice ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensupları ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek için operasyon yapılacağı bildirildi.

10 MAHALLEDE YASAK

Operasyonun amacının bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek olduğu kaydedilen açıklamada, şunlar yer aldı: "Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, Lice ilçesine bağlı olan Üçdamlar, Güldiken, Yaprakköy, Yorulmaz, Kılıçlı, Bayırlı, Yünlüce, Gürbeyli, Akçabucak ve Baharlar mahallelerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla bugün saat 10.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır." Açıklamada, söz konusu yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz ettiği, yasağın bitim süresinin duyurulacağı aktarıldı.

Örgütün kaynağı kesilecek

Bölücü terör örgütün en büyük maddi geliri olan uyuşturucu madde, Lice'den sağlanıyor. PKK, bölgedeki tarlalarda ekilen hint kenevirinin kontrolünü elinde bulunduruyor. Lice kırsalına düzenlenen operasyonlarla, uyuşturucu tarlalarının ele geçirilmesiyle örgüte büyük darbe vurulması bekleniyor. Diyarbakır'daki 7 polis memurunun şehit olduğu bombalı saldırının Lice'de planlandığı iddia edilirken, yine Mermer Jandarma Karakolu ile polisleri taşıyan otobüse yönelik bombalı araç saldırısının da aynı ilçede organize edildiği öne sürülüyor. Ankara'daki canlı bomba saldırısının düzenlendiği bomba yüklü aracın da yine Lice'den getirildiği tespit edilmişti.

Aybike Eroğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber