'Basit mafya figürasyonlarına pabuç bırakmayacağız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak: - "CHP'yi tehditle, mermiyle yolundan döndüreceğini sananlar, büyük bir yanılgı içindedirler. Bu tehditlere, basit mafya figürasyonlarına pabuç bırakmayacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Basit mafya figürasyonlarına pabuç bırakmayacağız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "CHP'yi tehditle, mermiyle yolundan döndüreceğini sananlar, büyük bir yanılgı içindedirler. Bu tehditlere, basit mafya figürasyonlarına pabuç bırakmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'daki şehitler için düzenlenen cenaze töreninde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kurşun atılmasını kınadı.

Terörün yeniden tırmanışa geçmesinde AK Parti iktidarının sorumluluğu olduğunu vurgulayan Budak, bu sorumluluğun örtbas edilebilmesi için şehit cenazelerinin provokasyon alanı haline getirildiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından, terör girdabına sokulmaya çalışıldığını savunan Budak, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, bir kişinin başkanlık hırsı nedeniyle yangın yerine dönmüştür. Terörün tırmanmasında ve bu kadar can almasında kuşkusuz ülkeyi yönetenlerin sorumluluğu var. Erdoğan ve AKP bu sorumluluğu halktan gizleyebilmek için şehit cenazelerini provokasyon alanı haline getirmeye çalışıyor. Bu niyeti açıkça görüyoruz. Bunun bir halkası bugün İstanbul'da yaşanmıştır."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na kurşun atılmasını bir provokasyon ve gözdağı girişimi olarak değerlendiren Budak, teröre yardım ve yataklık edenlerin, mafya yöntemleriyle suçunu örtemeyeceğini ve CHP'yi de asla korkutamayacaklarını bildirdi.

Şehit cenazesinde yaşanan olayın sorgulanması gerektiğine işaret eden Budak, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye, AKP devleti haline getirilmek isteniyor. Kamu görevlileri, kendilerini devletin görevlisi olarak değil, AKP'nin memuru gibi görmeye başlarsa, o ülke yaşanmaz hale gelir. Nitekim buna ilişkin çok örnekle karşılaşıyoruz. Bir an önce herkes aklını başına almalıdır. CHP'yi tehditle, mermiyle yolundan döndüreceğini sananlar, büyük bir yanılgı içindedirler. Bu tehditlere, basit mafya figürasyonlarına pabuç bırakmayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber