İçişleri Bakanlığından kadına 'keder tazminatı'

Haber Giriş : 05 Aralık 2006 08:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İçişleri Bakanlığı bekar diye evli bir adamla evlenen kadının elem ve ızdırap duymasına neden olduğu için 2 bin 500 YTL tazminata mahkum edildi

TRABZONLU İ.G, nüfus kayıtlarında ?bekar' yazdığı için Fransız Floretta Genel ile nikah kıydı. Kısa süre sonra da kocasının başka bir kadınla evli olduğunu öğrendi. Evliliği yargı kararıyla iptal edilen Genel, İçişleri Bakanlığı aleyhine beş bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Trabzon Mahkemesi, bakanlığın hizmet kusuru işlediğine ve davacının uğradığı elem ve ızdırabın parasal olarak giderilmesinin Anayasa'nın 125. maddesi gereği olduğuna karar verdi.

MAHKEME İçişleri Bakanlığı'nı iki bin 500 YTL tazminat ödemesini hükmetti. Kararın temyiz incelemesini yapan Danıştay 10. Dairesi tazminat miktarına yasal faizin de uygulanması gerektiğine hükmetti. Danıştay 10. Dairesi'nin bu kararının ardından nüfus cüzdanında ?bekar' yazan biriyle evlenen kişiler uğradıkları zararın karşılanması talebiyle İçişleri Bakanlığı'na tazminat istemiyle dava açabilecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber