Üniversite: 12 memurun kanser olduğu doğru değil

Dün Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışan 12 röntgen teknisyeninin tiroid kanserine yakalandığı iddiaları gündeme gelmişti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Haziran 2016 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite: 12 memurun kanser olduğu doğru değil

Erciyesi Üniversitesi Tıp Fakültesi bunun üzerine bir basın açıklaması düzenledi ve bu iddiaların gerçei yansıtmadığını, 12 değil 2 personelin tiroid kanserine yakalandığını belirtti.

2 PERSONELDE TİROİD KANSERİ ORTAYA ÇIKTI

Üniversite yazılı bir açıklama yaparak iddialara yanıt verdi ve şunları söyledi:

Hastanemizle ilgili Türk Sağlık Sen tarafından öne sürüldüğü öğrenilen, 12 kişinin tiroid kanseri olduğuna dair haberler gerçekle bağdaşmamaktadır.

Çalışanlarımızdan 2 personelde rastlanan tiroid kanserinin nedeni birçok etkene bağlı olabilir ve bunun açıklanması mümkün değildir. Tiroid kanser vakaları istatiksel olarak rastlantı da olabilir, ortamdan veya başka nedenlerden kaynaklanıyor da olabilir. İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Birimimiz tarafından 2015 yılında 3000'e kadar çalışanımızın rutin iş sağlığı muayeneleri sırasında 2 çalışanın tiroidinde nodül tespit edilmiş olup, yapılan biyopsi ve ameliyatları sonrasında 2 çalışan tedavi edilmiş ve normal hayatlarına dönmüştür. Bu iki kişiden biri anjiyo çalışanı ve ailesinde Tiroid CA mevcut, diğeri ise anjiyo ile ilgili olmayan bir alanda çalışmaktadır.

12 röntgen teknisyeni hastanede kanser olduğu iddia edildi

ERKEN TEŞHİS EDİLDİ

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu'nun aslında bu olay sonucunda ne denli doğru çalışmalar yaptığı ortaya çıkmış ve çalışanlarının hastalıklarını erken teşhis ile tedavi ettiği görülmüştür ama nedense bu hiç gündeme gelmemiştir. Asıl vurgulanması gereken bu kişilerin periyodik muayene sayesinde hastalıklarının erken dönemde tespit edilmesi ve tedavilerinin erkenden yapılıp hayata kazandırılmalarıdır.

Ayrıca tüm radyoloji birimlerimizde çalışan sağlığı ve güvenliği için her türlü koruyucu teçhizatımız mevcuttur. Radyoloji birimlerimizde tüm radyasyon alanları ise Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından lisanslıdır.

Durum böyle iken, çalışan sağlığı için hür türlü önlemi almışken, bir sendika kaynaklı olduğu öğrenilen ve birçok ulusal basın kuruluşunda yer alan haberler, abartılı ve gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanemizde çalışan tüm personele yapılan sağlık taramasında tiroid kanserine rastlanan kişi sayısı sadece 2'dir. Bunların da hastalıkları yine erken dönemde hastanemizce tespit edilerek, tedavi olmaları sağlamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber