Öğrencilerin evi üniversiteden

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi, kalacak yer sorunu yaşayan ve bu nedenle cemaat yurtlarını alternatif olarak gören öğrencileri düşünerek kampus çevresinde 8 daireyi kiraladı. Üniversite yurtlarına yerleşemeyen öğrencilerin tarikat yurtlarına alındığını belirten üniversite rektörü Prof. Dr. Necla Pur, 'Buralarda kız öğrenciler siyasi baskı altında kalıyor, türban takmaya zorlanıyor' dedi.

Barınma Projesi'nin ilk adımı olarak Göztepe Kampusu çevresinde kiralanan dairelere dörtlü gruplar halinde 35 öğrencinin yerleştirildiğini belirten Prof. Dr. Pur, kira ve aidatların üniversitede oluşturulan Çağdaş Barınma Komisyonu'nca ödendiğini, öğrencilerin elektrik, su gibi harcamaları karşıladıklarını söyledi.

Bu yıl pilot olarak başlatılan proje çerçevesinde Emlakçılar Birliği ile işbirliği yapılarak, güvenli sokaklarda, eşyalı daireler tespit edildi. Ardından İstanbul dışından gelen ve maddi durumu iyi olmayan öğrenciler bu dairelere yerleştirildi. Ancak öğrencilerin dairelerini kaybetmemeleri için alt sınıftan ders bırakmamaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber