Yerli yatırımcı beklemeye geçti

Altın fiyatlarında spekülasyonların artmasıyla birlikte Türk yatırımcısı altında beklemeye geçti. Dün ons 1 ayın en yüksek seviyesine çıkmasına rağmen vatandaş altında ne alım ne de satım yaptı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Haziran 2016 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerli yatırımcı beklemeye geçti

Altın fiyatlarındaki dalgalanma arttı. Küresel piyasalarda FED'in faiz artış beklentilerinin azalması ve 23 Haziran'da İngiltere'nin AB'den çıkıp çıkmayacağının oylanmasının beklenmesi parayı güvenli liman olarak görülen altına yönlendirdi. Uluslararası yatırımcıların alımlarıyla altının onsu son 1 ayın en yüksek seviyesi olan 1.284,25 dolar oldu. Dünyanın en büyük spekülatörü George Soros'un da uzun bir aradan sonra altın yatırımına hız vermesi fiyatlardaki yükselişte etkili oldu. Nuna karşın iç piayada yerli yatırımcı altında beklemeyi tercih etti. Altın Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Düğün mevsimine ara verildiği bu dönemde, Uluslar arası piyasalarda altın fiyatları yükselse de içi piyasada alına talep yok. Yerli yatırımcı altında temkinli davranıyor. Ne alan var ne de satan. Buna rağmen fiyatlar Uluslar arası piyasalardaki gelişmelerle yükseliyor" dedi.

124 liradan satıyorlar

Yerli yatırımcının zaman zaman altında kısa vadeli al-sat yaptığına da dikkat çeken Yıldırımtürk, "Ancak şu an kısa vadeli alım satım yapanlar da satmak için altının gramının 124 liraya çıkmasını bekliyor. Genel olarak biz de alım için 112-114, satış için 122-124 bandını uygun görüyoruz. Uzun vadeli alımlar için ise FED'in faiz politikasını ve faiz kararlarının gerekçelerini iyi okumak gerekiyor" bilgisini verdi.

Emine Açar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber