Ölen kaymakamın eşine maaş yok

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçirdiği kalp krizi sonucu 2 Aralık'ta hayatını kaybeden 7 yıllık kaymakamın eşi ve çocuğuna hizmette 10 yılı doldurmadığı için maaş bağlanmadı.

Erzurum'un Çat ilçesinden Muş'un Bulanık ilçesine tayin olan Kaymakam Mehmet Aydın (31), yeni görevine başladıktan 3 gün sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 2 Aralık günü hayata veda eden Aydın, geride gözü yaşlı bir eş ile 3 yaşında bir erkek çocuk bıraktı. Yozgat'ın Yerköy ilçesinde toprağa verilen genç kaymakamın ölümü başka bir dramı da ortaya çıkardı. 7 yıllık kaymakam Aydın, mesleğinde 10 yılı doldurmadığı için, eşi Derya'ya maaş bağlanamayacak. Bunun üzerine bir komisyon kuran Muş Valiliği Derya Aydın ve oğlu ErayOsman Aydın için Türkiye genelinde 15 Ocak 2007'ye kadar sürecek yardım kampanyası başlattı.

Öğretmen olurum

Eşini zamansız kaybeden Derya Aydın ise hiç bir güvenceleri olmadığını belirterek, "Bizim için en büyük iyilik, öğretmenlik atamamın gerçekleşmesi. Mesleğimi yaparsam, oğlumu büyütüp okutabilirim" dedi. Kaymakamın düğündeki takıları satıp üzerini kredi ile tamamlayarak 2004 model bir otomobil aldığı öğrenildi. Muş Valisi İbrahim Özçimen ise Emekli Sandığı Yasası'na göre 10 yılı doldurmamış görevlilere emekli maaşı bağlanmadığını belirterek "Ailesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber