Üniversite çöplüğündeki köpek leşi için Danıştay'a başvuru

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'da hayvanseverlerin sokakta yaralı halde bulup Dicle Üniversitesi Sağlık Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne tedavi amacıyla götürdükleri bir köpeğin, burada deneyde kullanıldıktan sonra itlaf edildiği iddialarına yönelik yapılan başvuruların adalete yansımaması üzerine hayvanseverler harekete geçti.

Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler, yaralı hayvan üzerinde deney yaptıktan sonra onu itlaf ettiğini öne sürdüğü Prof.Dr. Seçkin Gündüz'ün yargılanması için Danıştay'a başvurdu.

Diyarbakır'da Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler, geçen yılın Mayıs ayında sokakta ayağından yaralı bulduğu bir köpeği Dicle Üniversitesi Sağlık Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne götürdü. Bir süre tedavi altına alınan köpeğin, yaralı ayağı yerine karnını açıldığını gören ve bunun çektiği fotoğrafla belgeleyen Ekmekçiler, köpeğin bir süre sonra ortadan kaybolması üzerine Sağlık Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof.Dr. Seçkin Gündüz'e hayvanın akibetini sordu. Prof.Dr. Gündüz'ün köpeği Belediye'nin Hayvan Barınağı'na bıraktığını söylemesi üzerine hSevgi Emekçiler, arama başlattı. Barınakta bulunmayan köpeğin leşi, üniversite çöplüğünde karnı yarılmış halde bulundu.

Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler, bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, Prof.Dr. Seçkin Gündüz hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, başvuruyu Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderdi. Üniversitenin Son Soruşturma Kurulu, Prof.Dr Gündüz, hakkında ?men-i muhakeme' kararı verdi.

Ekmekçiler, karar üzerine üniversitenin aldığı kararının bozulması için bir dilekçeyle Danıştay 1'inci Daire Başkanlığı'na gönderdi. Sevgi Ekmekçiler, dilekçesinde, ileri sürdükleri iddiların kanıtlarla doğru olduğunu belirterek, ?Seçkin Gündüz'ün isnat edilen suçları işlediğine ilişkin yeterli delil bulunmasına rağmen eksik soruşturma yapılarak, kendisi için ?men-i muhakeme kararı' verildi. Bu yasaya aykırıdır, söz konusu kararın kaldırılmasını ve şüpheli hakkında son soruşturma açılarak yargılanmasına dair karar verilmesini istiyoruz? dedi.

Prof.Dr.Seçkin Gündüz, daha önce deney yapıldıktan sonra köpeğin itlaf edildiği iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri için ?İt severler derneği' ifadesini kullanması, hayvan severlerin tepkisini çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber