Organ nakliyle 5 ayda 152 kişiye hayat verdiler

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Araştırma Merkezinde beş ayda 130 böbrek, 20 karaciğer ve 2 pankreas nakli gerçekleştirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2016 23:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Organ nakliyle 5 ayda 152 kişiye hayat verdiler

Ayşe Yıldız

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Araştırma Merkezinde son teknoloji kullanılarak beş ayda 130'u böbrek olmak üzere 152 nakil gerçekleştirildi.

Merkezin Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın beş aylık bölümünde 130 böbrek, 20 karaciğer, 2 de pankreas nakli yaptıklarını söyledi. Bu sayıların önemine dikkati çeken Aydınlı, hastaların şifa bulduğu, Türkiye'nin tüm illerinden hasta kabul eden bir merkez olduklarını anlattı.

Merkezin 35 yıldır böbrekle başlayan bir organ nakli deneyimi olduğunu belirten Aydınlı, "Daha sonrasında ise kompozit doku nakilleriyle dünyada ismini duyuran bir merkez. Gerçekten sahip olduğumuz değerler, ülkemizin değerleri." dedi.

Aydınlı, nakil sayısının artırılmasının yanında daha kaliteli ve farklı işler de yapılması gerektiğine işaret ederek, erişkin hastaların yanı sıra çocuklara da karaciğer, böbrek nakilleri yaptıklarını aktardı.

Eskiden ameliyat olması kabul edilmeyen 10 kilonun altındaki çocuklar dahil, pek çok hastaya karaciğer ve böbrek nakli gerçekleştirdiklerine değinen Aydınlı, Akdeniz Üniversitesinin tüm altyapısı ve yetişmiş elemanlarının nakil için uygun olduğunu, beş aylık çocuklara dahi nakil yaptıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber