Tazminatı kazandı, parasıyla mezarını yaptıracak

Eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Star gazetesindeki yazısında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan 5 bin lira tazminat kazandı. Hakim Kaçmaz, parayla Ergenekon davası sürecinde hayatını kaybeden Kuddisi Okkır'ın mezarını yaptıracağını söyledi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2016 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tazminatı kazandı, parasıyla mezarını yaptıracak

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, 'Operasyon Ergenekon' isimli kitabı için yapılan suç duyurusu ile ilgili verilen 'takipsizlik' kararını dönemin Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz kaldırdı. Tayyar da 22 Mayıs 2009'da Star Gazetesi'nde 'Aslan gibi çocuk' başlıklı yazısında, "Birçok hadisede rastlıyorsanız altında bir çapanoğlu aramak kaçınılmaz olur. Söz sahibi olanların zihniyeti sorgulanır" dedi. Kaçmaz, yazıda şahsına hakaret edildiği ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle 50 bin liralık tazminat davası açtı. Sincan 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, 2010'da tazminat talebini kısmen kabul ederek, Tayyar'ı 5 bin lira tazminat ödemeye mahküm etti. Karar, Mart 2016'da onandı. Tazminat parası ve dava masrafları ödenmeyince Kaçmaz, önceki gün avukatı aracılığıyla Ankara 7. İcra Dairesi'ne başvurarak, Tayyar'ın arabasına haciz koydurdu. Tayyar, dün sabah avukatı aracılığı ile parayı yatırarak otomobilindeki haczi kaldırttı.

HAYIRLI BİR İŞ İÇİN

Hakim Kaçmaz, dün Hürriyet'e, Tayyar'dan kazandığı parayı hayırlı bir iş için kullanacağını söyledi. Kaçmaz, ısrarlı sorular üzerine, "Ergenekon davası sürecinde hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın mezarını yaptırmayı planlıyorum. Ailesi ile irtibata geçeceğim; mezarı yaptırılmadıysa veya bir eksiği varsa o amaç için kullanacağım. Olay çok taze gelişti, Tayyar'ın parayı bu kadar kısa süre içinde yatıracağını tahmin etmemiştim. Biraz önce haberim oldu" dedi.

Nurettin KURT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber