Kılıçdaroğlu: Turizm politikası yeniden yapılandırılmalı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, turizm sektöründeki krizi aşmanın yolunun kısa, uzun ve orta vadeli plan ve politikalar oluşturmakla başladığını belirterek, "Turizm politikasının yeniden ele alınıp yapılandırılması gerekiyor." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2016 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Turizm politikası yeniden yapılandırılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, turizm sektöründeki krizi aşmanın yolunun kısa, uzun ve orta vadeli plan ve politikalar oluşturmakla başladığını belirterek, "Turizm politikasının yeniden ele alınıp yapılandırılması gerekiyor." dedi.

Sarıyer Belediyesince organize edilen "Turizm Sektörünün Krizi ve Belediyelerimiz" çalıştayının ardından basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, turizm sektörünün ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Sektör temsilcilerinin 2016'yı kayıp yıl olarak gördüklerini, hatta bunun 2017 ve diğer yıllara sarkmasından da endişe ettiklerini dile getiren CHP lideri, " Turizm, gıdadan başlayarak, tarım, tekstil, inşaat ve eğlence sektörüne kadar bütün sektörleri etkiliyor. Bu sorunu aşmanın yolu kısa uzun ve orta vadeli plan ve politikalar oluşturmakla başlıyor." dedi.

BM'nin turizm raporuna göre, önlem alınmadığı takdirde Türkiye'nin 2020 yılında ilk 10 ülke arasında olmayacağının görüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu nedenle turizm politikasının yeniden ele alınıp yapılandırılması gerekiyor. Teknoloji, iletişimde olağanüstü gelişmeler var. Sadece deniz, güneş ve kum satmamalıyız. Olağanüstü bir tarihi zenginliğimiz var. Sağlık, inanç, kongre turizmi yapılabilir. Türkiye bu açıdan son derece uygun bir ülke."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber