Hakkâri'ye gitmeyen doktora diploma yok

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKÂRİ - Çukurca'daki 'doktor krizi' büyüyor. Hakkâri'nin Çukurca ilçesine atanan üç doktor, görev yerine gitmek yerine istifa etmeyi seçerken, kendisi de Hakkârili olan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Rüstem Zeydan, bu doktorları ikna etmeye çalışacaklarını, edemezlerse mecburi hizmet kapsamında diplomalarını vermeyeceklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı 7 bin 500 nüfuslu Çukurca'daki doktor sıkıntısına, geçici doktor görevlendirme uygulamasıyla çözüm bulmaya çalışıyor. Zorunlu hizmet kapsamında yapılan son kura çekimlerinde ataması yapılan üç doktorun ilçeye gitmemesi üzerine, yine ilçeye geçici görevle iki doktor gönderildi. Ancak bu doktorların görev sürelerinin 15 günle sınırlı olması, sağlık hizmetlerini aksatıyor.

Ataması yapılan doktorları telefonla arayarak göreve başlamaları için ikna etmeye çalışan Hakkâri Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu'na Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Rüstem Zeydan da destek verdi. Zeydan, kendisinin de bu doktorlarla konuşacağını söyledi.

Zeydan, ikna olmamaları halinde, meburi hizmet kurasından sonra istifa eden doktorların bakanlık olarak diplomalarını vermeyeceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Hiçbir doktoru zorla tutamayız. Ancak, atamalarının yapıldığı illerdeki valilik ve sağlık müdürlüklerine tebligat gönderiyoruz. Gitmeyen doktorlar varsa ikamet ettikleri illeri ve mezun oldukları üniversiteleri arayarak onlara ulaşmaya çalışıyoruz. İstifa eden doktorlara diplomaları verilmeyecek. Onlar artık hiçbir yerde görev yapamazlar. Diyelim ki bir doktor istifa etti, üç ay sonra pişman oldu. Biz de 'İlk görevine git orada başla' diyoruz."

Biri gelmedi, ikisi bir gün kaldı

Zeydan, "Bakanlığın zorunlu hizmet kapsamında atadığı üç kadın doktordan ikisi görev yerine geldikten bir gün sonra ilçeden ayrılmış, diğer doktordan ise hiç haber alınmamış. İlçenin doktorsuz kalmaması için Sağlık Müdürlüğü iki geçici doktor görevlendirdi" diye konuştu. Zeydan ocakta Çukurca'ya tekrar atama yapacaklarını söylerken, "Kasım ayındaki kurada, Hakkâri ve ilçelerine atanan 51 doktordan 23'ü göreve başladı. Ancak diğer 23 doktordan haber yok. Beş doktor da rapor aldıktan sonra istifa etti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber