MHP'de muhalifler tüzük kurultayını topladı

MHP'de Genel Merkez'in "korsan" dediği tüzük kurultayı toplandı. Çok sayıda delege kurultaya katılırken, genel başkan adayları da salona geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2016 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de muhalifler tüzük kurultayını topladı

MHP'de çağrı heyetinin aldığı olağanüstü kongre tarihi ile ilgili Yargıtay'ın kararının ardından partililer bugün Büyük Anadolu Otel önünde toplanmaya başladı. MHP'nin genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ da salona geldi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasından sonra çağrı heyeti tarafından 19 Haziran Pazar günü kongrenin yapılması yönünde aldığı karara istinaden partililer kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde toplanmaya başladı.

Otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, trafik nedeniyle partililer otelin bulunduğu yene yürüyerek ulaşmaya çalışıyor. Polis otelin önünde partililerin tamamını ararken, kongrenin yapılacağı salona ise sadece delegeler alınıyor. Zaman zaman da gerginlikler oluşuyor.

Kongrenin yapıldığı Büyük Anadolu Oteli'ndeki salonda hazırlanan sahneye, Mustafa Kemal Atatürk, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin posterleri asıldı.

Muhalifler bugün tüzükteki "Olağanüstü kurultaylarda seçim yapılamaz" maddesini değiştirmeye çalışacaklar. Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener salona geldi.

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Ümit Özdağ salona ilk gelen isim oldu. Genel başkanlık yarışına gireceğini açıklayan Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sait Gönen, protokolde yan yana oturdu. Merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de protokolde yerini aldı.

MUHARREM SARIKAYA OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI YORUMLADI

HABERTÜRK yazarı Muharrem Sarıkaya MHP'de muhaliflerin yaptığı olağanüstü kurultayı yorumladı.

Sarıkaya şunları söyledi:

"Kalabalık, hareketli. Başlangıçta birçok engellemeye rağmen yorun bir kalabalık var. Buraya gelebilmek için 2,5 kilometre yürümek durumunda kaldım. Bu kadar olumsuzluğa ve aykırılığa rağmen MHP seçmeni bu teveccühü gösteriyorsa, bugün burada bir şeylerin değişmesi lazım. Burada toplantı yeter sayısı bulunacak. Salonda sürpriz isimlerle karşılaşırsak şaşırmayalım. Parti yönetiminden, partinin meclis grup yönetiminden, milletvekillerinden de isimlere rastlayabiliriz.

Siyasi Partiler Kanunun ilgili maddesi 'salt çoğunlukla toplanır' diyor. Ancak tüzük değişikliğinde hangi hesabın aranacağına ilk başta karar vermiyor. Siyasi Partiler Kanunu'nda hüküm yoksa Medeni Kanun veya Dernekler Kanunu'nda arıyoruz. Dernekler Yasası'nda da 3'te 2 çoğunluk diyor. Tüzük değişikliği için 792 delegenin destek vermesi gerekiyor."

BAHÇELİ GENEL MERKEZ'DE

MHP Genel Merkezi sakinliğini koruyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli ve diğer parti yöneticileri Genel Merkez'de değil. Bunun dışında Genel Merkez'e gelen partililer de var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber