MEB'den Doğuya özel eğitim filosu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı doğu ve gündeydoğu illerinin eğitim sorununun çözümü için, çeşitli araç gereçlerle dolu özel eğitim filosunu bölgeye gönderecek.

Yoksulluk nedeniyle eğitimde yaşanan eşitsizliği gidermek ve eğitimin kalitesini yükseltmek için özel olarak, son teknolojiyle donatılan araçlar, başta kız çocukları ve kadınlar olmak üzere bölge halkının eğitim imkanlarına ulaşmasını kolaylaştıracak. 2000 yılından bu yana devam eden Temel Eğitime Destek Programı (TEDP) içinde AB tarafından finanse edilen proje çerçevesinde 8 minibüs, 2 otobüs, 3 panelvan ve 4 kamyon, illerin ihtiyaçlarına göre özel olarak düzenlendi, son teknolojiyle donatıldı.

Taşınabilir jenaratörlerin de yer aldığı araçlarda dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı, kamera, tepegöz, lazer yazıcılar, ses kayıt cihazı gibi çok sayıda ekipman yer alıyor. Panelvanlar, 7 ildeki okulların altyapı ve teknik ihtiyaçlarını giderecek, kamyonlar ise doğa şartları nedeniyle kapanan okul yollarını açacak, eğitime ulaşmanın önündeki engelleri ortadan kaldıracak. Minibüsler de yatılı ilköğretim okullarına öğrenci taşıyacak

EN ÜCRA KÖYE BİLE GİDECEK

AB tarafından finanse edilen projedeki gezici eğitim araçlarının maliyeti 992 bin avro. En küçük yerleşim birimlerine kadar eğitim götürecek gezici araçlar, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu önünden bugün saat 18:00'de yola çıkacak ve görev bölgelerine ulaşacak. Filoyu uğurlama törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılacak.

Projenin ilk aşamasında yola çıkacak 17 aracın illere göre dağılımı ise, ?Adıyaman'a 6 adet minibüs, 1 adet kamyon gezici eğitim aracı; Ağrı'ya 2 adet panelvan gezici eğitim aracı, 1 adet panelvan tamir aracı, 1 adet kamyon tamir aracı; Bayburt'a 1 adet okul öncesi otobüs gezici eğitim aracı, Erzurum'a 2 adet minibüsü; Kars'a 1 adet kamyon eğitim aracı; Muş'a 1 adet kamyon eğitim aracı ve Sakarya'ya 1 adet okul öncesi otobüsü gezici eğitim aracı? şeklinde belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber