22 Haziran 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2016 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
22 Haziran 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek ve Yozgat'ta iftar programına katılacak.

(Ankara/11.00/Yozgat/20.23)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Silivri Piri Mehmet Paşa Camisi'nin açılışına ve Esenler Belediyesinin iftarına iştirak edecek.

(İstanbul/12.30/20.48)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valiliğini, AK Parti İl Başkanlığını ve esnafı ziyaret edecek, Şuhut Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezini inceleyecek, iftar programına katılacak.

- Eroğlu, Uşak Valiliğini ziyaret ederek basın açıklaması yapacak.

(Afyonkarahisar/14.00-20.34/Uşak/23.30)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

- Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile görüşecek Avcı, Selimiye Camii ve Lokmacı bölgesini ziyaret edecek.

(Lefkoşa)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türksat Genel Müdürlüğü arasında e-Okul Sistemine ilişkin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda düzenlenecek protokol törenine iştirak edecek.

(Ankara/15.00)

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İnsan Hakları Vakfını ziyaret edecek, partisinin Ağrı il örgütünün iftarına katılacak.

(Ankara/11.30/Ağrı/19.48)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, bisikletiyle Mardin'den ailesi ve çocuğuyla yola çıkarak Ankara'ya gelen Suriye vatandaşı Mulham Alsaied'i karşılayacak.

(Ankara/13.00)

7- TBMM'den

- Genel Kurulda, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(14.00)

- TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de değişiklik öngören yasa tasarının görüşmelerine başlanacak.

(11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Sanayi Odasının haziran ayı Meclis Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, e-Dönüşüm / e-Devlet İşbirliği Protokolü imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/15.00)

3- TÜİK, haziran ayı Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İtalyan parlamentosunun üst kanadı Senato ile alt kanadı Temsilciler Meclisinin karma AB ve Dışişleri komisyonlarının toplantılarına katılacak.

(Roma)

2- Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamasına karar verilecek 23 Haziran'daki referandum öncesinde ülkedeki gelişmeler takip edilecek.

(Londra)

3- İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Brüksel'de temaslarda bulunacak.

(Brüksel)

4- Suriye'de iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

5- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana)

KÜLTÜR SANAT

1- Eyüp Belediyesince ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirilen Sadaka Taşlarına ilişkin basın toplantısı Eyüp Meydanı'nda yapılacak.

(İstanbul/13.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kurumun konferans salonunda düzenlenecek "2016 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı"na katılacak.

(Ankara/11.00)

2 - YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin ziraat, tarım, orman ve su ürünleri programlarının bulunduğu fakültelerin dekanları ve yüksekokul müdürleri ile gerçekleştirilecek toplantıya iştirak edecek.

(Ankara/11.30)

SPOR

1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu'nda İzlanda-Avusturya ve Macaristan-Portekiz, E Grubu'nda ise İtalya-İrlanda Cumhuriyeti ve İsveç-Belçika maçları oynanacak.

(Saint-Denis/19.00/Lyon/19.00/Lille/22.00/Nice/22.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber