Urfa'ya Şanlı unvanı verilişinin 32. yıl dönümü

TBMM tarafından Urfa'ya Şanlı unvanı verilişinin 32. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2016 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Urfa'ya Şanlı unvanı verilişinin 32. yıl dönümü

Şehitlik Anıtı'nda yapılan törene, Vali İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kente "Şanlı" unvanı verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi veren 18. dönem Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Doğan ile ilgililer katıldı.

Şehitlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende, ayrıca Urfa'ya ''Şanlı'' unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesi ile kutlama telgrafları okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, kentin her zaman büyük işlere imza attığını ve ülkeye örnek olacak bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi vererek "Şanlı" unvanını hak ettiğini söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını minnet ve şükranla andıklarını dile getiren Güvenç, "Milletimiz her zaman eşsiz örnek mücadeleler sergilemiştir. Etrafımızı saran ateş çemberine rağmen bugün de ülke olarak Urfa olarak dimdik ayaktayız. Asla karamsar değiliz, hak için, hukuk için, bayrak için kenetlenerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

18. dönem Şanlıurfa Milletvekili Doğan da kente "Şanlı" unvanının verilmesi için üç yıl çaba gösterdiğini ifade etti. Doğan, moral değerleri olan bu törenlerin halka açılmasının mutluluk vereceğini de sözlerine ekledi.

Tören, günün anlam ve önemine ilişkin şiir okunmasının ardından sona erdi.

Kurtuluş Savaşı'nda işgale karşı gösterdikleri kahramanlıkları dolayısıyla Urfa'ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984'de ''Şanlı'' unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla Urfa ilinin adı ''Şanlıurfa'' olarak değiştirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber