Darbe karşıtı savcıdan piyasaya darbe

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren'in idamla yargılanması için iddianame hazırlamasıyla gündeme gelen ve ihraç edilen Eski Savcı Sacit Kayasu hakkında, dolandırıcılık suçundan dava açıldı.

İddianamede Karasu'nun kendisini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtarak 261 kişiden para topladığı kaydedildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla Cumhuriyet Savcılığı görevinden ihraç edilen Sacit Kayasu'nun, Gökhan Ekin, Mehmet Özay ve Taylan Ekici ile Ulusal Hukuk Haberleri Gazetesi adıyla göstermelik bir gazete çıkardıkları belirtildi. Sacit Kayasu'nun özellikle taşrada belediye, kamu kuruluşu, sendika, özel sektör işyerlerine kendini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıttığı ve ceza kanunları içeren bir kitap çıkarttıklarını söylediği ileri sürüldü. Kayasu'nun gazeteye abonelik ve ceza kanunları kitabı karşılığında bu kişilerden 400 YTL istediği öne sürüldü. Kayasu'nun bu yolla 261 mağdurdan Taylan Ekici'nin hesaplarına toplam 96 bin 947 YTL yatırıldığı söylendi.

İddianamede, Sacit Kayasu ile diğer üç şüphelinin, piyasada 28 YTL'ye satılan ve Prof. Dr. Süheyl Donay ile Dr. Mahmut Kaşıkçı tarafından yazılan Türk Ceza Kanunları kitabını ve piyasada 20 YTL'ye satılan Yard. Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu'nun Ceza Kanunları Kitabı'nı 400 YTL gibi fahiş bir bedelle sattıkları belirtildi. Şüpheliler için 9.5 yıldan 45 yıla kadar hapisleri istendi. 7 kişiye karşı gerçekleştirdikleri iddia edilen nitelikli dolandırıcılıktan ise 14 yıldan 49 yıla kadar hapisleri talep edildi.

Lösemili çocukları da kullandılar

Şüphelilerden Gökhan Ekin, biri Emekli Albay, 9 kişi ile birlikte 2005 yılında tanesi 38 YTL'den bin tane 'Resimlerle Atatürk' kitabını lösemili çocuklara yardım ve uyuşturucuyla mücadele ettiklerini söyleyerek satıp kamu kuruluşları ve sanatçıları dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber