Gazi'de Rektör provokasyonu

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

?Tek suçumuz ülkemizi sevmek? diyen Gazi Üniversitesi'nin milliyetçi öğrencileri, ?PKK sempatizanlarına soruşturma yok ama arkadaşlarımız sebepsiz yere uzaklaştırılıyor? diyor

GAZİ Üniversitesi'ndeki şiddet olaylarının sürekli milliyetçi öğrencilere fatura edildiğini savunan ve kendilerini reis olarak tanımlayan Gazi Üniversitesi öğrencileri, kendilerini savundu.

Rektör Kadri Yamaç'a oldukça tepkili olan Gazi Üniversitesi öğrencisi Çağdaş Ozan Güneş, üniversitede düzenlenen konferanslara hep sol görüşlü insanların gelmesinden şikayet ederken, bu tutumun sağ görüşlü öğrencileri provoke ettiğini belirtti.

Ülkücüler üzerinde oyun

?Bizim tek suçumuz ülkemizi sevmek? diyen Güneş, ?Terör örgütü PKK sempatizanlarına bu kadar soruşturma açılmıyor. Açık giyinmek, içki içmek serbest, başörtüsü yasak? dedi. Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:

?Üniversite, Rektör'ün rant kapısı olmuş. Öğrenci kimlik kartlarımıza bile kendi ismini yazdırdı. Bu kartları bir banka ile anlaşarak kredi kartına çevirdi. Bunun karşılığında da o bankadan kendisine bir araba hediye edildiğini öğrendik. Rektör bizim mescit olarak kullandığımız yeri bu bankaya kiraya verdi.?

Arkadaşlarının sebepsiz yere okuldan uzaklaştırıldığını söyleyen Servet Sayın ise üniversite yönetimi ile öğretim üyelerinin çok farklı düşünceye sahip olduğunu iddia etti. ?Gazi Üniversitesi'nde emek hırsızlığı yapılıyor? diyen Servet Sayın, ?Atatürk'ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine sokakta sevişerek gelinmez? dedi. Bir süre okuldan uzaklaştırıldığını aktaran Sayın, uzaklaştırma almasının sebebini ise şöyle anlattı:

?Geçen sene yaşanan bir kargaşada sırf orada bulunmamdan dolayı okuldan uzaklaştırma aldım. Not ortalaması 4 üzerinden 3.50 olan bir arkadaşımız da bizimle birlikte olduğu için okuldan uzaklaştırıldı.?

Ailelere şikayet

Sertan Kuzu isimli bir başka milliyetçi öğrenci ise ailesinin sol görüşlü olduğunu fakat kendisinin bu yolu seçtiğini aktardı. Üniversite yönetiminin ailelerini arayarak kendilerini şikayet ettiğini söyleyen Kuzu, ?Fakat bizler hem kendi ailemizden, hem de diğer ailelerden kültürümüze sahip çıktığımız için teşekkür alıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber