Özgür Gündem nöbetinde 4 'yayın yönetmeni' ifade veriyor

Özgür Gündem gazetesinde 'nöbetçi genel yayın yönetmeliği' yapan Nadire Mater, Yıldırım Türker, Tuğrul Eryılmaz ve Faruk Balıkçı ifade veriyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Haziran 2016 10:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Özgür Gündem nöbetinde 4 'yayın yönetmeni' ifade veriyor

Özgür Gündem gazetesine destek vermek amacıyla başlatılan "nöbetçi yayın yönetmeni" kampanyasına katıldıkları için haklarında soruşturma başlatılan gazeteci Nadire Mater, Yıldırım Türker, Tuğrul Eryılmaz ve Faruk Balıkçı, "Terör örgütü propagandası" suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Eşref Durmuş'a ifade vermeye başladı.

Çağlayan'da İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gazeteciler, Mater, Türker, Eryılmaz ve Balıkçı ile birlikte basın açıklaması yaptıktan sonra adliyeye giriş yaptı.

Geçen hafta gazeteci Erol Önderoğlu, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve TİHV Başkanı akademisyen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Cumhuriyet Savcılığınaca ifadeleri alındıktan sonra sevk edildikleri nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında 2 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, geçen hafta tutukluluklarına yapılan itiraz reddedilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber