Kamu bankalarında ortak yönetim kurulu uygulaması sona eriyor.

Haber Giriş : 12 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu bankalarında, Kemal Derviş'in Devlet Bakanlığı döneminde başlayan ortak yönetim kurulu uygulaması sona eriyor. Hükümet, 19 Nisan'da yapılacak kamu bankaları genel kurulları ile bu sisteme son verilmesini kararlaştırdı. Yeni dönemde Ziraat Bankası ve Halkbank yönetimleri ayrı ayrı organize edilecek.

ÇAĞLAR ZİRAAT'TE KALABİLİR
Yönetim Kurulu Başkan ve üyeliklerine de farklı isimler getirilecek. NTV'nin edindiği bilgilere göre, önümüzdeki hafta yapılacak genel kurullarda, bankaların yönetim kademelerinde yapılacak değişiklikler konusunda mutabakat büyük ölçüde sağlandı. Buna göre, Ziraat Bankası'nda Can Akın Çağlar'ın genel müdürlük görevine devam edeceği belirtiliyor.

Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın'ın ismi Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü için de geçerken, Sayın'ın Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olmasının da güçlü bir olasılık olduğu vurgulanıyor. Ziraat Bankası yönetiminde yer alacak isimler için iki kişi dışında mevcut üyelerin düşünüldüğü belirtiliyor.
Halk Bankası'nda ise, Genel Müdür Hasan Cebeci'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirileceği, genel müdürlük görevi için ise dışardan bir ismin seçileceği ifade ediliyor. Bu konuda Hükümet'in gündeminde üç kişilik bir liste olduğu bildiriliyor. Halkbank'ın murahhas azalık sisteminden yönetim kurulu üyeliği sistemine geçeceği vurgulanırken, mevcut yönetimde yer alan Hüseyin Aydın ve Hasan Sezer'e yeni dönemde görev verilmeyeceği bildirildi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber