Nusaybin'de halka alışveriş izni

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde operasyonlar sona ermesine rağmen sokağa çıkma yasağı devam ederken, Kaymakamlık, halkın alışveriş yapabilmesi için bazı işyerlerine belirli saatlerle açma izni verdi. Halkın işyerlerinin açık olduğu saatlerde ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapıyor. İlçede sokağa çıkma yasağı sürmesine rağmen Kadir gecesi nedeniyle bazı camiilerde okutulan mevlide büyük ilgi oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Temmuz 2016 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nusaybin'de halka alışveriş izni

Nusaybin'de kazınlan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı 111'inci güne girdi. İlçede çatışmaların sürdüğü Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla Mahallesi'nde operasyonların sona ermesinden sonra mahallere açılan sokaklara tel örgüler çekilirken, aylardan bu yana evlerinde mahsur kalanların başta gıda olmak üzere ihtiyaçlarını giderebilmeleri için Kaymakamlık harekete geçti. Kaymakamlık tarafından hendek ve barikat bulunmamasına ve çatışma yaşanmamasına rağmen halen yasaklı olan mahallelerdeki fırın, erkek kuaförü, market, tavuk satan işyerinin 10.00- 17.00 satleri arasında açık kalmasına izin verdi. İlçede oturanlar bu saatler arasında açık olan işyerlerinden ihtiyaçlarını karşılamak için bol bol alışveriş yaparken, ilçe merkezindeki yasağın ise bir an önce kaldırılmasını istiyor.

BAZI CAMİLERDE KADİR GECESİ KUTLANDI

Çatışmaların olmamasına rağmen halen yasaklı olan mahallelerde oturanlar yasağa rağmen açık olan camiilere giderek Kadir gecesinde ibadetlerini yerine getirdi. Çocukları ile birlikte camiilerde toplananlar okunan Kuran-ı Kerim'den sonra dua etti. Camiilerde Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit ve ilahiler okunurcen cemaate mahalle sakinleri tarafından çeşitli ikramlarda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber