Bayramdan sonra iç tüzük gerilimi

Ak Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da her fırsatta dile getirdiği TBMM İçtüzük değişikliğini bayram tatilinin ardından Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Temmuz 2016 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayramdan sonra iç tüzük gerilimi

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Milliyet'e, "Hem muhalefetin suiistimalleri hem de dört TBMM Başkanvekili'nin her birinin tüzüğü farklı uygulaması nedeniyle Meclis'te aslında şu anda tam bir içtüzüksüzlük hali var. Bu böyle gitmez. Muhalefetin gündeme ilişkin grup önerileri nedeniyle hergün neredeyse 4-5 saatlik bir kayıpla gündeme geçebiliyoruz. Ülkenin ihtiyacı olan acil düzenlemeler adeta muhalefetin keyfini bekliyor. Meclis'in verimli çalışabilmesi için içtüzük değişikliği artık şart hale geldi" dedi.

Ak Parti'nin iç tüzük değişikliği için harekete geçtiği duyumu üzerine CHP kurmaylarının, Ak Parti Grup başkanvekilleri ile temasa geçtiği ve "uzlaşmayla" bir teklif hazırlanması için çalışma yürütülmesini önerdiği de öğrenildi. Elitaş ile görüşen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "Bu işi uzlaşmayla yapalım. Aksi takdirde her türlü engellemeyi yaparız, tıkarız" restini çektiği, Elitaş'ın ise bu reste "hodri meydan" çektiği öğrenildi.

Görüşmede CHP'nin, Genel Kurul çalışmalarının televizyondan sürekli yayınlanmasını "olmazsa olmaz" şart olarak öne sürdüğü belirtilirken, "Sürekli TV yayını bizim açımızdan kırmızı çizgi değil" diyen Ak Parti kurmayları, konuyu Yıldırım'a ileteceklerini bildirdi.

ŞEBNEM HOŞGÖR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber