Bakanlar Kurulu'nun tutanakları 'çok gizli'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu tutanaklarının "çok gizli" gizlilik decesiyle muhafaza edildiğini bildirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Temmuz 2016 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlar Kurulu'nun tutanakları 'çok gizli'

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, Bakanlar Kurulu tutanaklarının ne şekilde talep edilebileceğine yönelik soru önergesini Başbakan Binali Yıldırım adına yanıtlayan Canikli, şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulu'nun Çalışma Usulüne İlişkin Esaslar' kapsamında; Bakanlar Kurulu görüşmeleri kapalıdır. Bakanlar Kurulu toplantılarında Başbakan ve bakanların yanı sıra Başbakanlık Müsteşarı, Bakanlar Kurulu Sekreteri, stenograf ve ihtiyaç duyulan büro elemanları ile ses kayıt teknisyenlerinden başkası bulunamaz. Gerek görüldüğünde, gündemle ilgili kamu görevlileri, Bakanlar Kurulu toplantısına çağrılarak dinlenebilir. Her toplantı sonunda yapılan özel gündemli görüşme yalnız Bakanlar Kurulu üyeleriyle yapılır. Yapılan görüşmeler, Başbakan'ın uygun göreceği şekilde tam ya da özet olarak yazılı tutanak haline getirilir. Tutanaklar, Bakanlar Kurulu Sekreterliği'nin sorumluluğu ve Başbakanlık Müsteşarı'nın gözetimi altında düzenlenir. Tutanaklar, 'çok gizli' gizlilik derecesiyle, sıra numarası ve tarih verilerek muhafaza edilir."

MERİÇ TAFOLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber