DEAŞ'ın hedefi yabancı turistler

Atatürk Havalimanı'nı vuran terör örgütü IŞİD, şimdi de Türkiye'de tutuklu olan üst düzey militanlarının serbest bırakılması için eylem yapmayı planlıyor. Örgütün merkezi Rakka'dan verilen talimatta, "Türkiye'yi ziyaret eden Avrupalı turistleri rehin alın" dendi. Örgüt, rehineleri militanlarla takas etmek için kullanmayı hedefliyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Temmuz 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DEAŞ'ın hedefi yabancı turistler

Atatürk Havalimanı'nı vuran terör örgütü IŞİD, Türkiye'deki cezaevlerinde tutuklu bulunan militanlarının serbest bırakılması için eylem talimatı verdi. IŞİD'in merkezi Rakka'dan verilen talimatta, "Türkiye'yi ziyaret eden Avrupalı turistleri kaçırıp rehin alın" dendi. Örgüt, Türkiye'deki militanlarından Akdeniz ve İstanbul gibi turizmin merkezi konumundaki noktalarda eylem yapmalarını istedi.

BEŞ TERÖRİST ANLATTI

Turist kafileleri, oteller, otogarlar ve tren garları terör örgütü IŞİD'in eylem gerçekleştireceği noktaların başında yer alıyor. Örgüt kaçırmayı planladığı Avrupalı turistleri cezaevlerindeki militanlarının serbest bırıkılmasında koz olarak kullanacak. IŞİD, öncekli olarak Kafkas kökenli ve Avrupa'dan gelen sayıları 20'yi bulan önemli isimlerin serbest bırakılmasını istiyor. Azez bölgesinden Türkiye'ye kaçak geçiş yapmak isterken Suriyeli muhalifler tarafından yakalanan 5 IŞİD'li sorgularında IŞİD'in bütün planlarını deşifre etti.

YABANCI DİL BİLEN MİLİTANLARA GÖREV

Teröristler sorgularında "Türkiye'de gerçekleştirilecek eylemlerde dikkat çekmemek amacıyla 15-19 yaş arasındaki çocuklar kullanılacak. Bu amaçla çocuklar eylem yapılacak bölgelere sevk edildi" dedi. Bugüne kadar farklı ülkelerde rehin alma operasyonları gerçekleştiren IŞİD, Türkiye'de tutuklu bulunan üst düzey militanlarını kurtarmak amacıyla planladığı saldırılarda Rusça, İngilizce, Almanca ve Fransızca gibi birden fazla yabancı dil bilen militanlarını görevlendirdi. Turizm beldelerini hedef alan saldırı planı çerçevesindeİngiliz, Alman ve Kafkas kökenli IŞİD militanlarına görev verildi.

TAKASTA KULLANACAK

Örgüt, eylemin başarıya ulaşması durumunda kaçırılan turistleri Türkiye'de cezaevlerinde bulunan militanlarla takas etmeyi ya da başarızlık durumunda canlı bomba eylemleri ile rehineleri öldürmeyi planlıyor. Örgüt bugüne kadar Fransa ve bazı Afrika ülkelerinde gerçekleştirdiği benzer eylemlerde başarısız olmuş, rehinelerle birlikte militanlar da öldürülmüştü.

Kilis'te üç IŞİD'li yakalandı

Kilis'te terör örgütü IŞİD ile irtibatlı olduğu belirtilen 3 kişi gözaltına alındı. Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'de terör örgütü IŞİD'in kontrolü altındaki çatışma bölgelerinden geldiği tespit edilen 6'sı çocuk 9 kişiyi yakaladı. Çocuklar yakınlarına teslim edilirken IŞİD ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 3 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yılmaz Bilgen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber