9 günlük bayram tatili çılgınlığı

Uzun Ramazan Bayramı tatilinde büyükşehirler boşaldı, Ege ve Güney'de ki köyler bile hınca hınç doldu. Son yılların en büyük göçünü yapan vatandaşlar turizmcilere rahat nefes aldırdı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Temmuz 2016 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 günlük bayram tatili çılgınlığı

9 günlük tatili fırsat bilen milyonlarca vatandaş adeta güneye göç etti. Büyükşehirlerde görmeye alışkın olduğumuz trafik tatil bölgelerine yansıdı. Tatil beldelerine girişte kilometrelerce kuyruk oluşurken büyükşehirler bom boş kaldı. Sahil kesimlerinde oteller yüzde yüz doluluk yaşarken alarm zilleri veren turizm sektörü rahat nefes aldı. Bu arada otellerde yer bulamayan vatandaşlar da plajlarda sabahladı

Karadeniz'e de akın var

Güney ve Ege bölgelerinin her köşesindeki manzara hemen hemen aynı. Dolu otel ve plajlar, yoğun trafik. İzmir'in turizm cenneti ilçesi Çeşme'ye, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli turist akını oldu. Tatilcilerin Ege ve Güney yörelerine ilgi gösterirken Karadeniz'i de boş geçmedi. Türkiye'nin en mutlu kenti seçilen Sinap'ta da bütün oteller doldu. Aylrıca ünlü Amasra'da büyük ilgi gören yerlerden birisi oldu.

Plajlarda geceliyorlar

Marmaris'teki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Aşırı yoğunluğun yaşandığı ilçedeki otellerde yer bulamayan çok sayıda vatandaş, geceyi Marmaris Belediyesi Halk Plajı ve Uzunyalı Sahili'nde geçirdi.

8 kat yoğunluk

Tatilcilerin plajlara çadır kurdukları ve şezlonglarda uyudukları görüldü. Güneşin doğmasıyla uyanan tatilciler, günün ilk ışıklarıyla birlikte denize girmeyi tercih etti. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 85 bin nüfuslu ilçeye bayram tatili için 600 bine yakın kişinin geldiğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Sakin kentte 12 km'lik kuyruk

Sakin kentler arasında yer alan Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Mahallesi'nde tatilciler 12 kilometrelik alanı yaklaşık 1 saat 20 dakika da geçebildi.Hava sıcaklığının 38 derece ölçüldüğü sakin kent Akyaka'daki Akçapınar, Çınar ve Turnalı sahillerinde yoğunluk oluştu. Sahillerde şezlong bulamayan çoğu tatilcinin kumların üzerine havlu atarak güneşlenmeye çalıştığı gözlendi. Bazı vatandaşlar plajda top oynamayı tercih ederken, bazıları iskele ve kayaların üzerinden denize atladı.Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, Ramazan bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber