Paralel yapıya yakın askere emeklilik 'YAŞ'ı

Ağustos'un ilk haftası gerçekleşecek Yüksek Askeri Şura için hazırlıklar hızlandı. Şura'da paralel ile bağlantısı belirlenen personel emekli edilecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Temmuz 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel yapıya yakın askere emeklilik 'YAŞ'ı

Mahmut GÜRER

AKŞAM'ın edindiği bilgilere göre, 2016 yaz dönemi YAŞ toplantılarının hazırlıkları büyük oranda tamamlandı. 1-4 Ağustos tarihleri arasında toplanacak olan Şurada, 2019 yılının komuta kademesi şekillenecek. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun yaş haddinden emekliye sevk edilecekleri konuşuluyor.

Jandarmaya güler

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, Mendi'den boşalacak Jandarma Genel Komutanlığı'na görevine atanması bekleniyor. Bu beklenti gerçekleşirse Orgeneral Güler, Jandarma Komutanlığı'nın ardından 2018 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, 2019 yılında da yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan boşalacak, Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilebileceği konuşuluyor. YAŞ'ın Ağustos toplantılarında, paralel yapı ile bağlantısı belirlenen personelin emekli edileceği de vurgulanıyor.

Kösele Deniz Kuvvetleri için aday

Ağustos Şurası'nda yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun koltuğuna ise Donanma Komutanı olan Oramiral Kösele'nin atanabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirilen Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın bir sene daha bu görevde kalması bekleniyor. Şura'da, Hava Kuvvetleri Komutanlığında da değişim olması öngörülmüyor. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın bir sene daha görevinin başında olması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber