İçişleri Bakanlığı yeni başkanlara yönelik genelge yayımladı

Haber Giriş : 13 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yeni seçilen belediye başkanlarına uyarı ve rehberlik niteliği taşıyan bir genelge yayınladı.

Bakan Aksu, "Mahalli İdarelere Rehberlik Etmek ve Destek Olmak" amacıyla, belediyelerin görev ve sorumluluk alanlarıyla ilgili olarak, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, yeni seçilen belediye başkanlarına bazı uyarılarda bulundu.

Belediyelerin kendilerine verilmiş görev ve sorumluluklarının; Anayasa, yasalar ve diğer ilgili mevzuat ile kalkınma planları çerçevesinde kamu yararına ve müşterek mahalli ihtiyaçların gereği gibi karşılanması amacına yönelik olarak yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Aksu, yerel yönetimleri de kapsayan çağdaş kamu yönetiminin; "açıklık, saydamlık, hesap verebilirlik, insan haklarına saygı, katılımcılık, kaynakların etkin ve verimli kullanımı" ilkelerine dayandığını vurguladı.

Aksu, bütün bu işlevlerin yerel görevlilerin önemini açıkça ortaya koyduğuna dikkati çekerken, yerel yönetimlerin etkinliğinin sağlanması, demokratik bir yönetim anlayışını geliştirmenin de temel öğelerinden birini oluşturduğunu kaydetti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber