Türkiye'ye AWACS desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "terörle uluslararası mücadele" vurgusuna bir destek daha geldi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, güvenlik kaygıları nedeniyle Türkiye'ye teminat verdiklerini söyledi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Temmuz 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'ye AWACS desteği

NATO üyeleri önümüzdeki 4 yıl daha Afganistan'ın güvenliğinin sağlanması konusunda anlaştı.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan liderler, zirvenin ikinci gününde Afganistan'da yönelik "Kararlı Destek" operasyonu hakkındaki toplantıya katıldı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, liderlerin Afganistan'da uzun vadeli istikrar ve güvenliğe bağlılıklarını tekrarladıklarını söyledi.

Stoltenberg, "Kararlı Destek Misyonunun 2016'dan sonra da sürdürülmesine karar verdik. İkinci olarak 2020 sonuna kadar Afgan güvenlik güçlerine fon verilmeye devam edilmesine dair güçlü ulusal bağlılık aldık. Üçüncü olarak ise Afganistan'la uzun vadede siyasi ortaklık ve işbirliği desteğimizi sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.

AWACS desteği

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, üye ülkelerin DAEŞ ve benzeri terör örgütlerine karşı Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine önümüzdeki dönemde daha fazla destek verme konusunda anlaştı. Stoltenberg, gönderilecek AWACS erken uyarı ve gözlem uçaklarının uluslararası ve Türkiye hava sahasında uçacağını ve böylelikle Suriye ve Irak'ın hava sahasını da izleyeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber