Gülen'den Sezer'e saat

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ele geçirilen el yazması notlarından, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşine saat gönderdiğine yönelik ifadeler ortaya çıktı. Sezer'in saati görevdeyken kabul etmediği ve emekli olduktan sonra saati alabileceğini söylediği ifade edilirken, Gülen'in Sezer için 'Nasibi olmayan biriydi' demesi dikkat çekti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Temmuz 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gülen'den Sezer'e saat

Mustafa Sait Özkan

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Isparta yapılanmasına yönelik hazırlanan ve 130 ismin şüpheli gösterildiği iddianamede çarpıcı ifadeler yer aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç, dijital malzemeleri aracıyla kaçırırken operasyon kapsamında yakalanmıştı. Karakoç'un evinde ve arabasında yapılan aramalarda 26 harddisk, 6 flaş bellek ve bilgisayarlar ele geçirildi. İncelenen disklerin içinden, örgütün gizli arşivinin bulunduğu birçok dosya çıktı.

TALİMAT NOTLARI

Bu materyaller içerisinde FETÖ Lideri Fetullah Gülen tarafından söylenmiş ve yanında bulunan örgüt mensuplarınca doğrudan kaleme alınmış talimat niteliğinde not kağıtlarının dijital hallerine de rastlandı. Örgüte talimat niteliğinde olan elyazması notlar, örgütün önemli faaliyetlerinin bizzat Gülen'in bilgisi ve onayıyla gerçekleştiğini gözler önüne serdi. İddianamede ayrıntılı olarak yer verilen Gülen'in el yazması notları arasında Gülen'in dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e özel tasarım saat gönderdiğine yönelik ifadeler yer aldı.

'EMEKLİ OLDUKTAN SONRA GETİRİN'

Gülen'in el yazması notlarında Sezer hakkında şu ifadeler yer aldı: "Necdet Sezer'e hediye olarak saat gönderdim hanımına da gönderdim. Necdet Sezer bu arkadaşına ben emekli olduktan sonra saati bana getir demiş. Hanımı da kendisi de ibadete yabancı insanlardı. Gönderilen hediyeyi alsaydı olabilirdi. Alıp çekmecesine koyabilirdi ama çok korkutmuşlar biraz da kendisi de nasibi olmayan birisiydi."

TATLISESE MARKAJ

İddianamede Batman'da TPAO işçisi Cevzet Soysal'ın kaçırılıp infaz edilmesiyle ilgili hakkında yakalama kararı bulunan Ankara'daki ana FETÖ soruşturmasında da hakkında tutuklama kararı çıkartılan örgütün bölge imamlarından Bahattin Karataş'ın da ismi geçti. Gülen'in el yazması notlarında, Karataş'ın Doğu ve Güneydoğu'daki ünlü isimlere örgüt adına ziyaretlerde bulunduğu, 2011'de silahlı saldırıya uğrayan ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses'e 'Hastalar Risalesi'ni hediye ettiği ele geçirilen notlarda yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber