Kurtulmuş: Darbenin bastırılmasında asıl faktör milletimizdir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HABERTÜRK TV'de darbe girişimini değerlendiriyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 16 Temmuz 2016 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurtulmuş: Darbenin bastırılmasında asıl faktör milletimizdir

Kurtulmuş'un konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bu darbe girişimi püskürtülmüştür, başarısız kılınmıştır. Bir miktar tehlike yok değildir. Milletimiz meydanlarda durdukça, Allah'ın izniyle kısa bir süre içerisinde, bütük kolları imkanları ortadan kaldırılmıştır. Milletimiz bu demokrasi nöbetini tutmaya devam etsin.

Türkiye 24 saatte büyük bir sınav verdi. Sabaha kadar bütün Ankara teyakkuzdaydı. Meclis'e çok sayıda bomba atıldı. Meclis'i gördük. Bir kısmımız Çankaya'da, bir kısmımız Meclis'te çalışmalarını sürdürdü. Kimsede bir korku, çekilme yoktu. Siyasetçiler olarak sorumluluğumu yerine getirdik. Bunun bastırılmasında bir numaralı faktör milletimiz.

Bu milletin böyle bir feraseti var. Türkiye geçmişte darbelerden çok çekti. Çok sevdikleri bir başbakanı darağacında gördü. Partilerin kapandığını gördü. Toplumsal birikimimizin içinde Menderes'e, Özal'a sahip çıkabilseydik özlemi var. Millet yapamadığını yapmak için sokaklara çıktı. İnsanlar yerlerinden kıpırdamıyor. 161 kişinin öldüğü büyük bir direnç var. Türkiye çok darbe gördü ama bu kadar ahlaksız ve barbar bir darbe görmedi.

27 Mayıs'ta bile bombalar atılmadı. TBMM düşman işgalinde bile bombalanmadı. Halkımız 'biz demokrasiye, milli iradeye sahip çıkalım' dedi. Sabahın ilk ışıklarına kadar Çankaya'da çalıştık. Sabah gencecik çocukları, yaşlı amcaları gördük, hislenmemek elde değil. Tankın önüne yatan bir vatandaşın görüntüsü unutulmaz. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Medyanın rolü: Türkiye'nin bütün medya kanalları bu darbeye karşı çıktı. CNNTürk'te, TRT'de yayın kesilmesi kolay atlatılacak şeyler değildi. Çok cesurca durdunuz. Türkiye başarılı bir sınav verdi. Milletin bu ferasetine karşı, darbecileri iyice korkutacak, bugünkü parlamentodaki görüntüdür. Darbecilerin kıpırdayacak bir yeri kalmamıştır. Bugün dört parti aynı vurguları yaptılar. Bu Türkiye için önemli bir meseledir. Türkiye bu anlamda önemli bir seviyeye geçti, darbecilere önemli bir cevap verdi.

Meclis'in vurulması: Bu adamların bir numaralı düşmanları milletin kendisi. Millet iradesinin tecelli ettiği o yere garazle, kinle saldırıyor. Türkiye hiç böylesini görmedi. Çok kısa süre içerisinde mahkemeler başayacak. Zor bir geceydi. TBMM'ye bomba atılıyor, biz Çankaya'da sarsılıyoruz. Bu savaş uçaklarını milletin iradesine karşı kullanıyorlar. Siz vatanı koruyun diye görev olarak verildi. Bu anlaşılması zor bir şey.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber