'Gülen de Humeyni gibi Türkiye'ye dönerdi'

Ya cunta başarılı olsaydı Türkiye'de neler yaşanırdı? Veya bu kalkışmanın arkasında kim ve neden vardı? Emekli general ve istihbarat uzmanı Doç. Dr. Erenel 'üst aklı' işaret etti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 17 Temmuz 2016 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gülen de Humeyni gibi Türkiye'ye dönerdi'

Türkiye, bir cuntanın darbe girişimini 'Milletin, devletiyle birlikte yönetime el koyması' ile önledi ama geride "Bu teşebbüsü kim yaptı, arkalarında hangi ülke vardı ve başarılı olsalardı Türkiye'de neler yaşanacaktı" sorularını bıraktı. Genelkurmay'da istihbarat bulunduğu İç Güvenlik'te görev yapan emekli Tuğgeneral ve Kemerburgaz Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fehmi Erenel, 4 Ağustos'taki YAŞ'ta tasfiye olacağını anlayan terör örgütü FETÖnün TSK'daki uzantısının 'son hamlesi'ni yaptığı görüşüne. ABD ve CIA'nın üst aklı olmaksızın bu tip eyleme kalkışmanın mümkün olmadığını kaydeden Erenel, "Bu, ABD'nin Türkiye'de kaybettiği dizginleri ele geçirme hamlesidir. Cunta başarılı olsa Fethullah Gülen'i ABD'den getirecek ve Humeyni gibi tören yapılacaktı ama buradaki güçleri yetmedi" dedi.

BİLDİRİDE PKK VE SEKİZ GRUBA DAVET

İzmir'de yürütülen Askeri Casusluk Soruşturması kapsamında geçen hafta bir tümamiral hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından konunun 'or' rütbeli generallere kadar uzanabileceğinin anlaşıldığını belirten Fahri Erenel, "YAŞ'ta tasfiye edileceğini anlayan paralel yapı üyeleri, son bir çırpınış yapmış gibi. Cuntanın adının Yurtta Sulh Komitesi konulması TRT'de yayımlanan darbe bildirisi de bu nedenle ustaca kaleme alınmıştı. Bildiri de Türkiye içinde ulusalcı, laik, liberal, mütedeyyin ve şehit yakınları, eşitlik veya ifade özgürlüğü gibi sözlerle yedi sekiz farklı gruba sesleniş vardı ve darbenin onlarda taban bulacağını düşünmüş olmalılar. Belli ki terör örgütü PKK ile yeterli irtibat kuramamışlar ki Güneydoğu'da paralel bir kalkışma da olaya eklensin." "Üst akıl olmadan böyle bir kalkışma mümkün değil. ABD ve CIA'nın aklı olmaksızın, bu tip bir eyleme kalkışmak mümkün değil" diyen Erenel, NATO'da müttefik olan ülkelerin neden Türkiye'de böyle bir eylemin destekçisi olduğuna da şu sözlerle açıklık getiriyor: "Türkiye ve ABD arasında Suriye politikasında ciddi bir zıtlaşma vardı. Halkın oyuyla seçilmiş bir iktidarı, sınırlarının ötesinde hareket edemez hale getirmeye çalıştılar. NATO ve Batılı ülkelerinin yaptığı 'darbe kabul edilemez' açıklamaları gerçekçi değil. Onlar Türkiye'deki her terör eylemi sonrasında da bu samimi olmayan açıklamayı yapıyor. Türkiye'nin, İslami değerleri güçlü bir şekilde dünya genelinde öne çıkarması, Batı'nın hazmedemediği bir durum" Peki ama ya cunta başarılı olsa ve darbe sonucu hükümet düşseydi Türkiye ve dünyada nasıl bir tablo ortaya çıkacaktı. Genelkurmay'da eski bir 'İç Güvenlik' generali olan Do ç. Dr. Erenel şunları söyledi:

DİZGİNLERİ YENİDEN ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER

"Bu, ABD'nin Türkiye'de kaybettiği dizginleri ele geçirme hamlesidir. Cunta başarılı olsa Gülen'i ABD'den getirecek ve Humeyni gibi (İran Şahı'nın devrilmesi sonrası İran Devleti Başkanı) tören yapılacaktı ama buradaki güçleri yetmedi. Bu darbe başarılı olsaydı, Türkiye'nin bölünmesini isteyen ülkeler, terör örgütleri PKK ve DAEŞ alkışlayacaktı"

SELİM EFE ERDEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber